Сливенски буквар за първолаците

На първия учебен ден всички първокласници в община Сливен получиха подарък от кмета Стефан Радев. Всяко дете, което прекрачи прага на училището за първи път, ще се прибере днес със „Сливенски буквар“ и през цялата година, докато изучава азбуката, ще се запознава с някои от забележителностите на Сливен. На всяка буква отговаря определен обект, име или понятие, свързани с общината.

Името на възрожденеца Добри Чинтулов и кратка информация за него е включено на буквата „Д“, местността „Карандила“ е на „К“, паметникът „Орлето“ – на „О“. В букварчето са включени още символи на Сливен като Стария бряст, скалния феномен „Халката“, средновековната крепост Туида и др. На първата страница е публикувана народната приказка „Човек се учи, докато е жив“.

Книжката се издава от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, с партньорството на Община Сливен.

Поздравителен адрес на кмета към ученици и преподаватели:

Уважаеми преподаватели,

Скъпи ученици и родители,

Приятно ми е да Ви поздравя най-сърдечно по повод началото на учебната 2017/2018 учебна година!

Вярвам, че днес отново ще пристъпите прага на родното училище с любов към знанието. Нека през новата година пред Вас да се открият нови възможности за развитие, предизвикателства и идеи, които да осъществявате с успех.

Учениците да бъдат любознателни, упорити и постоянни в усвояването на учебния материал. Да вярват в себе си, да даряват своите родители и приятели с много радост и уважение.

Пожелавам на учителите да са винаги така всеотдайни, да предават на учениците своите познания и мъдри напътствия!

Бъдете здрави, радостни и успешни!

Заедно да градим един по-красив Сливен!

Честит празник и на добър час!!


Посетете още: