27 нови чешки автобуси за градския транспорт

Негово превъзходителство Душан Щраух – извънреден и пълномощен посланик на Република Чехия в България посети Сливен днес и се срещна с кмета Стефан Радев. Поводът за неговата визита е подписването на договор между община Сливен и чешката компания „СОР Либхави“ за доставка на 27 автобуса за града. След срещата посланикът и кметът отговориха на въпроси на журналисти.

„Посещавам вашият град за първи път. Радвам се, че имах възможността да се срещна с кмета и да обсъдим въпроса за автобусите. Също така бях любопитен да науча от г-н Радев нещо повече за Сливен, какво е населението, каква е преобладаващата промишленост. Освен това обменихме идеи за бъдещо сътрудничество с чешки фирми. Мисля че беше ползотворна среща и научихме повече един за друг. Тази доставка е най-голямата за България и Сливен може да се превърне в сервизна база за страната”, посочи посланикът на Чехия.

„Сливен може да се разглежда като витрина на чешките автобуси. Над 90 процента от градския транспорт ще е от чешки автобуси. Посещението на Негово превъзходителство чешкия посланик ми дава увереност, че всичко ще протече така, както е по договор и се надявам да продължим сътрудничеството”, заяви кметът Стефан Радев.


Посетете още: