Обединяват гробищните паркове с озеленяването

Управлението на гробищните паркове да се извършва от Общинско предприятие „Озеленяване и гробищни паркове“ . Това предвижда проект на наредба , предложена за обществено обсъждане на сайта на Общински съвет- Сливен. Към момента управлението на гробищните паркове и озеленяването се извършват от две различни общински звена. „Така дейностите ще се управляват по-ефективно и ще се използват ресурсите на двете звена“, мотивира предложението пред общински съветници днес кметът Стефан Радев.

Срещата, на която присъстваха заместник-кметът Румен Иванов и директорът на Общинско предприятие „Озеленяване„ Веселина Казакова, беше инициирана от Постоянната комисия по „Общинска собственост и местно самоуправление“ и подкрепена от останалите постоянни комисии в Общински съвет-Сливен.

Повод за срещата са и предстоящи промени в основни нормативни актове на Община Сливен. Сред тях са Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и предоставяни права на територията на Община Сливен и Правилника за работа на Общинско предприятие „Земеделие, гори и водни ресурси“.


Посетете още: