Стартира реконструкцията на „Розова градина“

Кметът Стефан Радев направи първа копка на изключително значимия за Сливен проект за реконструкцията на кръговото кръстовище „Розова градина“. „Това може би не е най-голямата инвестиция, която правим за изминалото време, но със сигурност е най-дълго чаканата от нашите съграждани. Лично аз през 90-та година съм се учил да шофирам и това място от тогава се е запечатало в съзнанието ми като най-конфликтното и възлово кръстовище в града“, заяви пред присъстващите кметът Стефан Радев и допълни, че това, което започва е много важно.“Благодарен съм на правителството, че отпусна средства за изграждането на този обект. И след дълги години приказки, намерения и идеи, сега вече можем да кажем, че стартираме реконструкцията и изграждането на новия мост на „Розова градина“. Така ще направим безопасно това място. Ще бъде важно и за трафика на град Сливен“, каза още кметът. Той припомни и другите проекти, които се реализират – интегриран градски транспорт и новите автобуси, новите автобусни спирки, нови велоалеи, работата по поречието на река Асеновска, предстоящата работа в кв. „Република“. Сред другите важни за Сливен проекти са пробива на ул. „Раковска“ и реконструкцията на бул.“Хаджи Димитър“. За тях средствата са осигурени също от правителството. Кметът подчерта и това, че едновременно с пробива на ул. „Раковски“ се извършва и свързване с централното топлоподаване на кв.„Звездите“. Целта е след това да не се разкопава нова улица. „Днес времето колкото е против нас, толкова е с нас – по стара българска традиция казваме „Да ни върви по вода“. Ние ще дадем знак, че няма да се спираме пред трудностите“, каза още Стефан Радев. Церемонията продължи с водосвет, отслужен от ставрофорен иконом Евгений Янакиев, Протосингел на Сливенската митрополия.
„Първо ще се направи новият мост, за да може да се оформи кръгът. Когато мостът бъде готов, ще се затвори само едното платно“, каза пред журналисти Стефан Соколов от фирмата-изпълнител. Той допълни, че ще има частични затваряния с цел изграждане на островите за безопасност и маркировката и че намеренията са мостът да не се затваря напълно.
Изпълнител на обекта е ДЗЗД „Сливен партнерс“. Комплексната консултантска услуга – строителен надзор и инвеститорския контрол ще се извършва от „Икар Консулт“ АД.
Средствата за изграждането са малко над 2 322 000 лв. без ДДС. Срокът за реализация на проекта е до 180 календарни дни.
На откриването на строителната площадка присъстваха председателят на Общински съвет- Сливен Димитър Митев, заместник- кметът Румен Иванов, заместник- кметът Стоян Марков, представители на Камарата на строителите в Сливен, представители на фирмата за комплексна консултантска услуга и граждани.


Посетете още: