Фестивал на винарите

Фестивал на винарите започна днес във фоайето на зала „Сливен“. Това е първото издание на фестивала и на неговото откриване присъства кметът Стефан Радев. „Сигурен съм, че нашите вина могат достойно да представят региона и България и на най- добрите изложения по света. Нашите български вина по нищо не отстъпват и на най-големите имена във винопроизводството“, заяви на откриването на фестивала кметът Стефан Радев. По думите му, това което може би има да се навакса е познаваемостта и тежестта на името на произведеното в България вино и на марката на българските вина. „Сигурен съм , че с ентусиазма на толкова хора, заели се с тази трудна и отговорна професия това ще се променя за добро. На добър час!“, каза още кметът.
Фестивалът продължи с представяне на изданието „Пътят на виното в Сливенския край“ и с дискусия за учредяване Асоциация на винопроизводителите в регион Сливен. По- късно през деня във фоайето на зала „Сливен“ беше открита изложба на сливенски художници „Вино и още нещо“, последвана от дегустация на вино от Сливенския регион.
Фестивалът на винарите продължава и утре със срещи между производители и представители на търговски вериги. Вечерта в 18 часа е концертът „Ой, вино, винце“ на АНПТ- Сливен, по време на който ще бъдат връчени награди на любители- винари и „Вино на народа“.
Организатори на фестивала са фондация „Обществен дарителски фонд“ и Община Сливен.


Посетете още: