Старт на Монбат Рали Сливен 2018

С церемониален старт на площад „Хаджи Димитър“ започна Рали „Сливен“ 2018″.


„И тази година ще станем свидетели на майсторството и професионализма на участниците от различни части на България и чужбина. Надявам се всеки един от Вас да остане с невероятни впечатления и емоции. Нека да бъдем отговорни и да спазваме мерките за безопасност, за да няма инциденти“, заяви в словото си заместник-кметът Румен Иванов. Седем души бяха отличени в състезанието по майсторско управление на Българската асоциация за рекриация, интеграция и спорт, с ръководител Павел Савов. 

Музикален поздрав към почитателите на автомобилния спорт отправиха близначките певици Яница и Глория от Сливен. 49 са екипажите, които ще вземат участие, от които 15 са чуждестранни – Гърция, Румъния, Сърбия и Турция. Ралито включва 11 скоростни етапа със 175.21 състезателни километра, преходи от 258 км и обща дължина 433 км. Спортните комисари на състезанието тази година са Бранислав Йевич, Джо Коркоран, Пламен Иванов, Емил Захариев – секретар на спортните комисари.

На събитието присъстваха председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев, заместник-кметовете Пепа Чиликова и Стоян Марков, председателят на Българската федерация по автомобилен спорт Владимир Илиев, общински съветници Във връзка с безопасността на провеждане на ралито, не се разрешава движение на пътни превозни средства и пешеходци, преди преминаването на специалния автомобил на организатора. Всички ППС, които се движат преди този автомобил ще бъдат спирани и извеждани извън трасето. Забранява се оказване на помощ от зрителите на екипажи, претърпели инцидент в трасето, до пристигането на специализираните екипи. Оказването на помощ ще води до дисквалификация на състезателите. Любителите на автомобилния спорт се призовават да не замърсяват околната среда, да имат отговорно поведение и да спазват мерките за безопасност.

Организатори на проявата са Община Сливен и АСК „Скорпион“ – Сливен.