Приемане документи на кандидат – стипендианти от Община Сливен

От 01.09.2018 до 01.10.2018г. се приемат документи на кандидати за месечна стипендия и еднократно финансово подпомагане – есенна сесия по “Наредбата за условията и реда за отпускане на стипендии и финансово стимулиране на деца и младежи с изявени дарби от Община Сливен” .

Месечна стипендия се отпуска за период не по-дълъг от шест месеца. Стипендия се присъжда на дете и/или младеж, с поне пет значими изяви на местно, регионално или национално ниво, класирано до трето място за последните две години, считано от датата на подаване на кандидатурата. Дете/младеж е всяко дете/младеж, живущо на територията на Община Сливен, което е обхванато от образователната система в предучилищен, начален, основен и среден образователен курс.

Финансовият стимул се присъжда на дете и/или младеж, участник в инициативите, включени в общинската програма за финансово стимулиране на деца с изявени дарби, класиран до трето място за последната година, считано от датата на подаване на кандидатурата. Дете/младеж е всяко дете/младеж, живущо на територията на Община Сливен, което е обхванато от образователната система в предучилищен, начален, основен и среден образователен курс, както и всяко дете до 6 годишна възраст, живущо на територията на Община Сливен (независимо дали посещава детска градина).

Процедура на кандидатстване за месечни стипендии и еднократен финансов стимул:

Приемане на документи за есенна сесия: стартира на първи септември и завършва на първи октомври всяка година.

Комисията разглежда подадените кандидатури и излиза с решение за есенната сесия в срок до десети ноември.

 

Документите на кандидатите за стипендии ще се приемат чрез:

– деловодството на Община Сливен;

– секретаря на Комисията по стипендиите;

– по пощата;

 

Формуляр от искането за предоставяне на финансова помощ можете да получите от:

– деловодството на Община Сливен;

– секретаря на Комисията по стипендиите

За по-подробна справка: Община Сливен, стая 102, тел.611 102.

Наредбата за условията и реда за отпускане на стипендии и финансово стимулиране на деца и младежи с изявени дарби от Община Сливен е публикувана на сайта на Община Сливен /www.sliven.bg/.