Продължава информационната кампания „Европейският съюз близо до Вас” в Сливенска област

През 2018 година в четирите общини на Сливенска област се провежда информационната кампания под мотото „Европейският съюз близо до Вас“. Тя има за цел да повишава информираността на широката публика относно европейските приоритети и правата на европейските граждани.

Организатор на кампанията е информационен център „Европа Директно” – Сливен в партньорство с Общините Котел, Нова Загора, Сливен и Твърдица, Областен информационен център – Сливен и Местната комисия за борба с трафика на хора.

В рамките на празниците на посочените общини, жителите и гостите ще имат възможност да получат полезна информация и безплатни материали за Европейския съюз, и най-вече за правата и сигурността им като европейски граждани, възможности за финансиране на бизнеса и земеделските стопани, образование и обучение в ЕС, права на потребителите, права на пътниците, детски занимателни книжки и мн.др.

Първото ни участие беше по време на ежегодния регионален фолклорен събор „Пролетни игри и обичаи – Цветница” в град Твърдица на 1-ви април, където стотици жители и гости на града посетиха щандовете ни и получаваха безплатна информация и материали.

 

Предстоят посещения в град Нова Загора на 9 октомври с участие в Панаира на занаятите, който е част от празненствата послучай Петковден – Празник на Нова Загора. На Димитровден – 26 октомври 2018 г., Празникът на Сливен ще бъдем на главната улица в нашия град.

Информационното турне ще приключи с участието ни в Празника на Котел на 1 ноември 2018 г. на площада на възрожденския град.

Очакваме Ви!

Снимки от кампанията можете да видите на фейсбук-страницата на нашия център: https://www.facebook.com/pg/SlivenEuropeDirect/photos/?tab=album&album_id=972569836253380

За повече информация:
Тел: 044/ 411 832 и 0882 73 01 88

Съфинансирано от
Европейския Съюз

E-mail: europedirectsliven@gmail.com

www.europedirect-sliven.eu