Доктор Мария Никова е носителят на наградата „Милосърдие“ за 2018 година

Тазгодишният носител на наградата „Милосърдие“ е доктор Мария Никова. Отличието се връчва от Община Сливен на изявена личност в областта на здравеопазването и социалната политика. 

Д-р Мария Никова е лекар по дентална медицина. Родена е в град Твърдица. Завършила е дентална медицина в Медицински университет – гр. София. Работила е като ординатор в терапевтично отделение при Районна стоматологична поликлиника.

Освен ежедневните си професионални ангажименти, д-р Никова пише и научни трудове, защитава дисертационен труд на тема „Проучване честотата на трихомонас и ентамеба гингивалис в пародонтопатиите – възможност за комплексна терапия” под ръководството на проф. Генов и доц. Запрянова, за което й е присъдена научна степен „кандидат на медицинските науки“, понастоящем доктор по медицина.

Участва в Международен изследователски проект към Стоматологичен факултет – София.

От основаването на Българския зъболекарски съюз е в Управителния съвет на районната колегия, делегат на Конгреса на БЗС, член е на Съюза на учените.

Д-р Мария Никова е специалист, отдал се на пациентите си и развитието на младите колеги. Нейната всеотдайност и доброта към хората я правят достоен носител на награда „Милосърдие”.

Награда „Милосърдие” ще бъде връчена на тържествена церемония в навечерието на празника на Сливен – Димитровден.

Вашият коментар

*