Официално откриване на обект „Благоустрояване на поречието по двата бряга на река Асеновска“

На 24 октомври официално беше открит обектит по проект „Благоустрояване на поречието по двата бряга на река Асеновска“ – по проект „Подобряване на градската среда на гр. Сливен“, финансиран по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

„Радвам се, че можем да отворим тази зона за децата и жителите на града ни. За най-малките това е отдавна чакан момент и се надявам да виждаме много усмихнати лица тук. Сред приоритетите в нашата работа е Сливен да се променя и да придобива все по-модерен и европейски облик“, заяви кметът Радев. Той призова гражданите да проявят отговорно отношение и да пазят обектите при ползването им. 

На откриването присъства заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, която поздрави Община Сливен, както и всички, ангажирани в изпълнението и завършването на проекта в определените срокове. „Отчитаме проекта като успешно изпълнен. Ефектът ще усетят най-вече жителите на град Сливен. Надявам се да имаме все повече такива радостни поводи и да продължаваме да осъществяваме наши общи и съвместни инвестиции“, допълни заместник-министър Николова. 

Церемонията се състоя днес на обекта на р. Асеновска. Присъстваха още областният управител Чавдар Божурски, председателят на Общинския съвет Димитър Митев, заместник – кметовете Стоян Марков, Пепа Чиликова, Румен Иванов, фирмата-изпълнител на проекта, общински съветници, граждани и др. На провелата се по-рано пресконференция в сградата на Общината бяха представени изпълнените дейности в двата обекта, включващи междублоковите пространства в кв. „Република“ и парка по поречията на р. Асеновска. 

Проект „Подобряване на градската среда на Сливен“ е финансиран по Приоритетна ос 1 на ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 и е част от Инвестиционната програма на Община Сливен. Общата му стойност е 2 199 911 лв., които са безвъзмездна финансова помощ. До настоящия момент са приключили всички строително-монтажни работи и се реализира предвиденото облагородяване на зелени площи и междублокови пространства. С финансовата подкрепа на ОПРР са изградени общо 7 нови детски площадки, 3 спортни площадки за игра на открито, фитнес на открито, монтирани са два фонтана, беседки, дървени перголи, чешми и други паркови елементи. Изградени са пешеходни и велосипедни алеи и е изпълнено озеленяване на територията и на двата обекта. 

Преди откриването кметът Стефан Радев прие в кабинета си заместник-министър Деница Николова, с която разговаряха по общи проекти.