Меморандум за сътрудничество между Община Сливен и Българска агенция за инвестиции

В сградата на Общината днес беше подписан Меморандум за сътрудничество между Община Сливен и Българска агенция за инвестиции. 

Подписи под документа положиха кметът Стефан Радев и изпълнителният директор на агенцията Стамен Янев.
Целта на сътрудничеството е да подпомогне развитието на предприемачеството и бизнеса в сливенския регион и създаването на благоприятни условия за бъдещи инвеститори.

Страните се ангажираха в обединяване на усилията си за сътрудничество за обособяване и създаване на нова индустриална зона в община Сливен, намираща се в района на града, както и разработване на съвместна програма за привличане на инвестиции и създаване на по-благоприятна бизнес среда в региона.

„Ще разчитаме на агенцията в може би най-трудната част от този процес, а именно осъществяването на множество контакти и извървяването на нелекия път, свързан с решението на предприемачи да инвестират тук и сега. Това е поредна стъпка в процеса да привличаме инвестиции в нашия град“, заяви по време на подписването на споразумението кметът Стефан Радев.

От своя страна директорът на агенцията Стамен Янев припомни, че в миналото едни от най-изявените и известни предприемачи бележат началото си от града под Сините камъни. Той изрази убеденост в общото партньорство и това, че районът ще привлече инвеститори, които да дадат допълнителен тласък на една добре развиваща се европейска индустриална зона в град Сливен.

На събитието присъстваха народните представители Десислава Танева и Петър Петров, заместник – кметът по икономическото развитие Стоян Марков и заместник – областният управител Димитринка Петкова.

 

Вашият коментар

*