Младежи дискутираха за съвременните будители

По случай деня на будителите, на 01.11.2018г. Младежки дом – Сливен проведе младежка дискусия на тема: „Будителят си ти”.

Събитието уважиха председателят на Общински съвет – Сливен – г-н Димитър Митев, г-жа Десислава Куртова  – старши експерт от дирекция култура на Община Сливен, Кристиана Станкова – Старши експерт по обществени науки, гражданско образование и религия в РУО и Дора Пондалова от Регионален исторически музей.

Г-н Митев приветства младежите, като заяви огромното уважение към младите хора на него и институцията, която представлява. Призова ги да бъдат добри едни към други, да почитат будителите, независимо дали са известни личности или такива, близо до тях и много важно – да бъдат критични към властта, като не се притесняват да се обръщат към политиците за всякакви въпроси и предложения.

В събитието активно участие взе и г-жа Пондалова, която направи препратка от будителите в миналото, към тези днес и призова младите да помислят какви са всъщност будителите и кой е будителят за всеки от тях.

Дискусията продължи като диалог между присъстващите младежи. Авторски речи бяха подготвили и представиха Десислава Андонова, Димана Цветогорова и Пламена Иванова, а водеща беше Даниела Стоева – председател на Младежки общински съвет. Събитието завърши с пожелание да стане традиционно и да се провежда ежегодно.