Фондация „Милосърдие“ с дарителска кампания за набиране на средства за разкриване на Социално кафе в Сливен

Фондация „Милосърдие“ организира дарителската кампания „Мило сърце“ за добра и важна кауза, за подпомагане и интегриране на пълнолетни лица с различни увреждания в областта на социалната икономика. 

Дарителската кампания засяга значим проблем за обществото – професионалната реализация на трудовия пазар и социалната интеграция на неравностойната група – лицата с увреждания.

Организатори са фондация „Милосърдие“, Младежки дом Сливен, Общински ученически съвет Сливен и Обществен дарителски фонд Сливен. Тя протича под егидата на кмета на община Сливен Стефан Радев. 

Кампанията стартира от месец октомври със закупуване на картички, изработени от лицата с увреждания и разпространени от доброволци на Общински ученически съвет. На редовната сесия на Общински съвет – Сливен, състояла се на 15 ноември, Фондация „Милосърдие“ организира благотворителна изложба във фоайето на зала „Май“ на изделия, направени от потребителите на Дневния център за пълнолетни лица с увреждания. 

Крайната цел на кампанията е всички събрани дарения да се използват за разкриване на Социално кафе в кв. „Младост“. В Кафето ще бъдат социално приобщени, чрез заемане на работни места, лица с увреждания. Общата финансова помощ за една година е в размер на 23 078 лева. Възнаграждението за останалия персонал ще се финансира по програма на Дирекция „Бюро по труда“. Кампанията ще продължи до 30 април на следващата година. 

Всеки желаещ може да подкрепи каузата чрез посещение на Благотворителния базар и да закупи сувенир в Дневния център на ул. „Ген.Скобелев“ № 3 или да преведе средства по сметка: BG25 TEXI 9545 1005 8511 00 Тексим банк – офис Сливен.