Изложба „Спомен за Даниела Ненчева“

На 4 декември в една от най-красивите къщи на Сливен – Узунова къща на булевард „Цар Освободител”, беше открита изложбата „Спомен за Даниела Ненчева”.

Събитието се организира по идея на близки приятели на художничката, със съдействието на Община Сливен и Художествена галерия „Димитър Добрович”.

Избраната дата 4 декември не е случайна. Години наред Даниела Ненчева откриваше своя самостоятелна изложба на празника на Света Варвара, събираше приятели и съмишленици, и тези откривания бяха едно приятно и очаквано събитие за почитателите на изкуството. 
Даниела Ненчева е потомка на сливенски интелектуалци, следва живопис. След завършване на университета работи като учител в родния си град. Дълги години е председател на Дружеството на художниците в Сливен, вдъхновител и организатор на мащабни художествени събития и пленери под Сините камъни. В края на житейския си път Даниела Ненчева бе директор на Сливенската художествена галерия. Даниела бе обичан и активен общественик и творец. Отиде си от този свят през есента на 2017 година. В Узунова къща са подредени нейни живописни творби от различни жанрове.