Правителството отпусна 4 милиона лева на Община Сливен. Една дълго чакана добра новина от волейболистите за спортна зала „Асеновец“ в Сливен.

Община Сливен ще получи близо 4 милиона лева целева субсидия от българското правителство. Това заяви днес по време на брифинга на общинското ръководство кметът Стефан Радев. По думите на кмета решението е било взето по време на вчерашното заседание на Министерски съвет. Стефан Радев заяви, че една част от средствата ще бъдат използвани за основен ремонт на спортната зала ,,Асеновец”, а останалата част ще бъде заложена за ремонти на улиците в града.

Кметът посочи, че през следващата година предстои да започне пълната реконструкция на автобусните спирки и изграждането на велоалеите, което е последният компонент от проекта за интегриран градски транспорт. Общината предвижда още да завърши със санирането на жилищните блокове, за които има сключени договори, ремонт и пускане в експлоатация на плувния басейн в ОУ ,,Елисавета Багряна”, както и ремонт на спортната зала ,,Младост”.

,,В края на 2018 година можем да кажем, че община Сливен няма просрочени задължения, което ни беше една от основните цели, и за което работихме през последните три години. Успяхме да осъществим сериозни инвестиции в инфраструктурата на град Сливен, въпреки тежкото финансово състояние, в което се намирахме”, коментира още кметът Радев. Той посочи, че благодарение на подкрепата от страна на правителството, Общината е успяла да реализира, чаканите с години проекти като кръговото кръстовище на ,,Розова градина” и пробива на улица ,,Раковски”. Извършени са и ремонти на улици в по-малките населени места, както и предстоящата реконструкцията на бул. ,,Хаджи Димитър”.

В края на брифинга кметът Стефан Радев подчерта, че всички реализирани и бъдещи проекти, са насочени към подобряване на качеството на живот на сливенските граждани. Той пожела на представителите на медиите здраве, светли празници, много поводи за гордост и успехи през новата 2019 година. Те получиха календари от Община Сливен, свързани с духовността и културата на града под Сините камъни.

Вашият коментар

*