Сливен – град на богата история и традиции, които определят достойно бъдеще

Сливен – градът на Стоте войводи, на Сините камъни и на още десетки легендарни символи е съвременен кръстопът на традиции, култури и епохи.
Природата, културното и историческото наследство, възрожденската традиция и модерният градски дух са основите, върху които стъпва Община Сливен в амбицията да се нареди сред най-добрите в страната.

 

 

Най- голямото предизвикателство, с което се справи през последните години общинското ръководство, бе стабилизиране на финансовото състояние на града и региона.
„Сега с гордост мога да кажа, че Община Сливен е без просрочени задължения. Ако го нямаше наследения дълг, Общината щеше да има 20 мил. лева по сметките, които да вложи по инфраструктурните обекти на града”, сподели пред Дарик радио кметът Стефан Радев.

„Започнахме с най-амбициозните проекти, които години наред не са стояли на дневен ред. С това показваме на хората, че може да се случва и то паралелно с финансовото оздравяване на Общината. Голямото предизвикателство пред нас е да съвместим тези две – от една страна очакванията на хората, от друга – проблемите,  които са ни сложени и сме изправени, без да сме ги избирали”, коментира кметът.

Как, според Стефан Радев, трябва да изглежда „Най-добрия град за живеене”, за предизвикателствата, с които се справи и за визията на Сливен през 2019 година, чуйте в интервюто му с Мими Данева.

 

 

Източник: ДАРИК РАДИО
Позоваването на източника е задължително
.