#Европейски избори 2019: „Този път ще гласувам ЗА…” – студенски дискусии и ученически симулации на Европейски избори в Сливен

Два месеца преди Европейските избори информационен център Европа Директно Сливен продължава с кампанията за насърчаване на активно гражданско поведение у жителите на Сливен и населените места в областта, в която разяснява ролята на европейските институции и защо е важно всеки от нас да отиде да гласува на изборите на 26 май 2019 г. за Европейски парламент.

 На 27 март дискутирахме със студенти от филиала в Сливен на Медицински университет-Варна и средношколци от Професионалната гимназия по хотелиерство и туризъм „Акад.Н.Неделчев“, защо е важно всеки от нас – гражданите на ЕС да отидем да гласуваме на 26 май за членове на Европейския парламент. 

„Този път ще гласувам ЗА…: „развитието на младите хора“; „еднакви условия на труд в целия ЕС и в частност за медицинските работници“; „за по-добра градска среда“ и „за Зелена Европа“… това са част от посланията, които участниците написаха в своите анкети. 

В 11-Б клас на гимназията по хотелиерство и туризъм избрахме кандидати за „евродепутати“ и „избирателна комисия“, а също насрочихме дата за симулативните „избори“: 10 април. Достойните кандидати представиха пред съучениците си какво биха променили в нашето ежедневие, ако бяха евродепутати. Чакат ни оспорвани избори ?. 

През април предстоят още срещи и дискусии, както и симулации със средношколците от няколко сливенски училища, които ще гласуват за първи път през живота си. Очаквайте още информация.

Този път не е достатъчно да се надяваме на по-добро бъдеще – този път всички ние трябва да поемем отговорност, за да може то да се осъществи. Затова този път ние Ви молим не просто да гласувате, а да ни помогнете да убедим и други да го направят. Защото когато всички гласуваме, всички печелим.

Включете се в инициативата, регистрирайте се на сайта #ТозиПътЩеГласувам: 
www.thistimeimvoting.bg 

Съфинансирано от
Европейския съюз

За повече информация: 
е-мейл: europedirectsliven@gmail.com
телефони: 044 411 832 или 0882 73 01 88 
Европа Директно – Сливен 

 

Вашият коментар

*