Звездата от миланската Ла Скала, и родена в Сливен оперна прима Татяна Шиварова представи в зала Сливен своя майсторски клас

С три часов оперен маратон звездата от миланската Ла Скала, и родена в Сливен оперна прима Татяна Шиварова представи в зала Сливен своя майсторски клас. 

Това са:
Барбара Масаро – Италия, 
Лусия Ескрибано – Испания, 
Фабрицио Бранкаччо – Италия, 
Христина Василева – България, 
Даниела Нинева – България,
Ирина Доброволская – Русия.

Стотици граждани в зала Сливен се насладиха на заключителният концерт под наслов „Млади криле“. Бяха представени най-добрите романтични произведения на Верди, Пучини, Росини и Доницети, както известни арии, така и дуети. На концерта на пианото акомпанира съпругът на примата Марцио Фуллин, пианист и диригент.

Примата влезе в ролята на водещ и изпълнител по време на целия концерт. 

Тя благодари на Община Сливен за организацията и подкрепата която и е оказана за реализиране на този концерт, както и на всички присъстващи в залата сливналии. На концерта присъства заместник кмета на Община Сливен инж. Стоян Марков. 
„Целта ни е да привлечем повече млади хора, да им покажем, че класическата музика може да бъде привлекателна и да се вписва в съвремието, в днешната култура. А това става най- добре, когато тази музика се изпълнява от техни връстници, певци от тяхното поколение“
, допълни Шиварова.

С част от събраните от концерта средства ще бъде подпомогнат Клуба за социална интеграция на хора с увреждания в Сливен.

Вашият коментар

*