Пети средновековен събор „Помни славата“ – Туида 2019

На 12-13 октомври (събота и неделя) 2019 г. , на територията на Крепост Туида ще се проведе Пети средновековен събор „Помни славата“. Форматът е едно от основните мероприятия от дейността на обектът чрез които се популяризира дестинацията и през годините набира все по-голяма популярност.

Организира се по повод празникът на град Сливен – Димитровден, от Община Сливен и Крепост Туида. През двата дни посетителите ще имат възможността да наблюдават демонстрации на работа с различни оръжия от земя, сблъсъци на тежко въоръжени бойци и средновековни битки.

В лагерите на участниците ще може да се наблюдават демонстрации и да се вземе участие в различни „майсторилници“ по древни занаяти – изработване на оръжия, защитно въоръжение, предмети от бита и елементи от облеклото, украси и бижута. Ще има старинни ритуали, пазар на роби, езда, средновековна кухня и напитки, както и интересни игри. Участие ще вземат клубове за исторически възстановки, реконструктори и занаятчии от цялата страната.

През тези дни „Туида“ ще се превърне в машина на времето и заедно ще се потопим през епохите на Античността и Средновековието..

Вашият коментар

*