Образователният министър Красимир Вълчев бе на посещение в Сливен

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев днес бе на посещение в Сливен. В града под Сините камъни той откри изцяло новата ученическа работилница в Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн „Добри Желязков“. Новата придобивка е изградена по Националната програма ,,Осигуряване на съвременна образователна среда”.

Работилницата е оборудвана с 13 нови шевни машини от най-модерен клас, с капацитет за обучение на 128 ученици. По думите на директорката на гимназията Даниела Караманова в училището се обучават 302 ученици, разпределени в 14 паралелки. В 3 от тях се извършва дуална форма на обучение, благодарение, на която учениците придобиват умения в реална професионална среда.

По-късно, просветният министър посети и ОУ ,,Св. Паисий Хилендарски” в село Сотиря, където се запозна на място със започналото изграждане на нова материална база, предвидена за допълнителни класни стаи към училището.

В обиколката на министъра взеха участие и зам.-кметът Пепа Чиликова, областният управител Чавдар Божурски и началникът на РУО-Сливен Милена Чолакова.

Пред директорите и преподавателите на двете учебни заведения министър Вълчев сподели, че сред приоритетите на МОН са осигуряването на допълнителна материална база и поетапни инвестиции в различни елементи от образователната среда.