Община Сливен и Крепост Туида се включват в състезанието на най-добрите в туризма.

За четвърта поредна година Министерството на туризма номинира претендентите за Годишните отличия за постижения в туризма.

И през 2019-а надпреварата се провежда в 16 категории, от които 6 професионални, 5 художествени и 4 специално предназначени за българските общини. Голямата награда в категория „Изборът на българите“ традиционно ще бъде определена сред всички туристически обекти, включени в „100-те национални“ и „50-те малко познати места“. На 7 ноември започна електронното гласуване за четвъртите Годишни награди в туризма. Онлайн вотът ще определи носителите на призове в 16-е категории в конкурса.

Крепост „Туида“ ежегодно се включва в състезанието, като всяка година кандидатурата на сливенския обект е номиниран в различна категория. През 2016-а „Туида“ спечели в оспорвана битка първото място в най- желаната категория „Обект на годината”, а през 2018 година се класира на трето място в категория „Духът на България”. Сега Късноантична и средновековна Крепост „Туида“ ще мери сили в категория „Специализиран туризъм”. Наградата е предназначена за всяка организация, която участва в предлагането и провеждането на специализиран вид туризъм като тур оператори, тур агенти, екскурзоводи, транспортни фирми, туристически атракции (забележителности), туристически комплекси, паркове, места за настаняване и други. В категорията се включват организации, специализирани във видове туризъм като културно-исторически; балнео, СПА и уелнес; еко и селски; винен и гурме; конгресен и събитиен; голф, приключенски и др. Може да подкрепите крепост „Туида“ като гласувате на сайта на Министерството на туризма: https://bit.ly/2PXby90

За първа година Община Сливен е с номинация при общините. По-рано тази година Сливен получи приза Туристическа община на годината в наградите на Travel academy. В настоящия конкурс Община Сливен е сред претендентите в категория „ Община на 2019 година за културно-исторически туризъм”. Може да подкрепите Сливен като гласувате тук: https://bit.ly/2NVG5S2

За голямата награда в категория „Изборът на българите“ традиционно се номинират и всички обекти от Област Сливен, включени в „100-те национални“ и „50-те малко познати места“. Това са Къща-музей „Хаджи Димитър“, Национален музей на текстилната индустрия, Художествена галерия „Димитър Добрович“, Пантеон на Георги Стойков Раковски и музей на котленските възрожденци, гр. Котел, Природонаучен музей – гр. Котел, Къща-музей „Йордан Йовков”–с. Жеравна. Може да ги подкрепите като гласувате на следния сайт: https://bit.ly/2CoP5JM – в категорията областите са по азбучен ред.

Може да гласувате за финалистите до 6 декември на

www.tourismawards.bg

Сайтът е достъпен и през уебстраницата на Министерството на туризма. Призовете ще бъдат връчени на официална церемония в София на 16 декември.

 

 

Вашият коментар

*