Стартираме кампания „Заедно за теб!“

Кметът Стефан Радев обяви началото на кампания „Заедно за теб!“ за създаването на Общинска хранителна банка като част от мерките в помощ на хората в тежко социално положение заради извънредната ситуация.

Стартираме кампания „Заедно за теб!“ чрез създаването на Общинска хранителна банка в помощ на хората в тежко социално положение заради извънредната ситуация, в която могат да се включат граждани и фирми.

Получавам все повече сигнали за хора в затруднено положение – останали без работа или поставени под карантина, които не могат да си осигурят дори основни хранителни продукти. Те имат нужда от нашата помощ и можем заедно да им покажем, че не са сами, особено в навечерието на светлия християнски празник Великден. Нека да подадем ръка за подкрепа, защото сме състрадателни, съпричастни и човечни!

От 7 април – вторник, на телефони 0889 769757 и 0884 526640, в рамките на работния ден, гражданите и фирмите могат да заявяват желанието си да дарят пакети с хранителни продукти от първа необходимост, включващи:
1 бутилка олио и по пакет брашно, ориз, леща, боб, захар, макарони, спагети
Могат да бъдат добавяни консерви и други хранителни продукти, но трябва да бъдат пакетирани, трайни и в срок на годност. Мястото, определено за доставяне на хранителните продукти, е зала „Васил Левски“ – всеки делничен ден от 9 до 16 часа.

Служители на Общината ще проверяват срока на годност, а екип от доброволци ще доставя продуктите на адрес при спазване на всички санитарно-хигиенни мерки.
Продуктите ще бъдат дарявани приоритетно на хората, поставени под карантина и на останалите без работа заради епидемията. Община Сливен допълнително ще предостави телефони, на които да се подават сигнали за хора в нужда.

Подкрепете кампанията „Заедно за теб“!
Благодаря на всички сливенски граждани за усилията, разбирането и съдействието!
Бъдете здрави, пазете се, всичко ще е наред!

 

https://www.facebook.com/stefanradevsliven/videos/572066756996915/

Вашият коментар

*