Стартира Информационната кампания „ЕС близо до Вас“ за 2020

 

Съобщение за медиите

Поради извънредните обстоятелства, свързани с пандемията COVID-19, и мерките, предприети от България за ограничаване разпространението на коронавируса от м.март насам, Европа Директно Сливен отложи своята ежегодна пътуваща информационна кампания „Европейският съюз близо до Вас“ – 2020, която трябваше да стартира през месец април в град Твърдица по време на традиционния регионален събор „Цветница“.

Програмата на информационната ни кампания включваше участие с мобилни информационни в традиционно организирани празници в общината и областта. Регионалният събор в гр. Твърдица, както и другите големи регионални прояви бяха отложени  за неопределено време, така че се наложи ние да пренаредим програмата си и да се включим там, където се ни се отдаде възможност, при спазването на противоепидемичните мерки за дистанция и провеждане на мероприятия на открито при максимум 50% заетост на местата.

Първият ни мобилен щанд беше поканен на Фолклорния празник „Да се хванем на хорото“, организиран от НЧ „Дружба 1993“. Празникът се проведе на 16 юли в градинката пред читалището в кв. „Дружба“ – Сливен.. Събитието беше посветено на т.нар. дни „Горещници“ (15,16 и 17 юли) от народния ни календар, а и повод фолклорен клуб „Мъниста“ да покаже на събралата се публика своите нови цветни отличителни тениски, осигурени по проект, финансиран от Обществен дарителски фонд – Сливен.

Всички присъстващи – участници и публика, имаха възможност да получат безплатна и полезна информация от нашия информационен щанд по европейски теми: правата и сигурността им като европейски граждани, права на потребителите и пътниците, работа и пътуване в ЕС, възможности за обучение, финансиране на бизнес, защита от попадане в трафик на хора, а децата получиха образователни и занимателни книжки и промоционални материали.

Очаквайте ни скоро в следващи местни и регионални прояви на територията на областта. Приемаме покани за участие на тел. 0882 73 01 88 или е-мейл europedirectsliven@gmail.com.

 

Снимки от кампанията можете да видите на фейсбук страницата на Европа Директно – Сливен: https://www.facebook.com/pg/SlivenEuropeDirect/photos/?tab=album&album_id=1635793746597649

 

Информационната кампания е ежегодна инициатива на Европа Директно – Сливен и има за цел да повишава информираността на гражданите от Сливенска област относно Европейските политики и приоритети.

 

Информационен център Europe DirectСливен е част от информационната мрежа Europe Direct и се поддържа от Фондация Европейски младежки инициативи, с финансовата подкрепа на Европейския съюз. Той покрива територията на Сливенска област, включваща общините Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

Europe Direct е информационен център, който помага на гражданите да намерят отговорите на своите въпроси за Европейския съюз. Центърът предлага всякакъв вид информация, свързана с Европейския съюз, включително за това какви са Вашите права и възможности като гражданин на Европейския съюз и как да ги използвате. Центърът може да предложи отговори на общи въпроси, а така също ако имате съвсем конкретен и специфичен въпрос може да Ви насочи към най-добрия източник на информация и консултации на европейско, национално, регионално и местно ниво.

За общи въпроси относно ЕС, можете да се свържете с Центърът за връзка Europe Direct или да се обадите на безплатната телефонна линия от всяка точка на Европа 00 800 67 89 10 11.

Помощ и съвети за Вашия живот, работа и пътувания в ЕС. «Вашата Европа» Ви помага да научите за правата си и да намерите практически съвети, когато пътувате из ЕС:

http://europa.eu/youreurope/citizens/index_bg.htm

Европа Директно – Сливен

Ул. Славянска, № 3, ет. 4; Работно време – всеки делничен ден от 9 до 16 ч.; Тел. 044 411 832

e-mail: europedirectsliven@gmail.com; www.europedirect-sliven.eu

последвайте ни във Facebook: https://www.facebook.com/europe.directsliven

и Twitter: https://twitter.com/EDCSliven

Вашият коментар

*