„Фестивал на винарите 2020“ отличи най-добрите вина

В рамките на третия „Фестивал на винарите 2020“, който се състоя на крепост Туида, се проведе и конкурсът „Вино на народа 2020“.

Той бе организиран от ОДФ-Сливен и Община Сливен. В конкурса участваха шест винарски изби от региона, а категориите бяха три – бяло, червено, розе. Всеки ценител на божествената напитка можеше да гласува за любимото си вино на фейсбук-страницата на ОДФ-Сливен, чрез харесване на съответната снимка. Гласуването започна на 1 октомври, а победителите станаха ясни на 14 октомври.

Над 600 души гласуваха за любимото си вино, а резултатите към 12 часа днес са следните:

Червено вино:

1. Mystery Dry Red – ВИ Афузов – виното събра забележителните 138 гласа по време на гласуването и отвя конкуренцията;

2. Bio Edoardo Miroglio – 14 гласа;

3. The Red Key/Cor Caroli – ВИ Афузов – 13 гласа.

 

Бяло вино:

1. EM Sauvignon Blanc – 27 гласа;

2. EM Muscat Ottonel – 22 гласа;

3. Bio Edoardo Miroglio – 14 гласа.

Розе:

1. Malina – ВИ Афузов – 25 гласа;

2. Cor Caroli Rose – ВИ Афузов – 22 гласа;

3. EM Rose/Bio Rose – 14 гласа.

На 14 октомври пред Къщата на виното на крепост Туида отличените винарски изби получиха своите награди за превъзходните си вина. Наградите връчи председателят на ОДФ-Сливен Дора Куршумова.

Припомняме, че заради пандемията от коронавирус, третият „Фестивал на виното 2020“ започна по нетрадиционен начин – с представяне, реклама и продажба на вина, предоставени от винопроизводители в Къщата на виното в крепост Туида. С приходите от продажба на предлаганите вина, винопроизводителите от регион Сливен се включиха в благотворителна кампания, организирана от „Обществен дарителски фонд-Сливен“. Кампанията е в помощ на бедните, болни и стари хора от малките населени места в Община Сливен, като целта е да бъдат закупени апарати за измерване на кръвно налягане, пулс и захар в помощ на нуждаещите се.

„Фестивал на винарите 2020“ е част от основната програма на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”. Фондът осъществява своята дейност с подкрепата на фондация „Работилница за граждански инициативи”, с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”.

 

 

Вашият коментар

*