Европа Директно Сливен насърчава използването на учебни материали на ЕС сред учителите в областта

На 14 и 15 октомври 2020 г. в ПГТО „Добри Желязков“ – Сливен се проведе методична среща на учителите по география и икономика, история и цивилизация, философия, гражданско образование и свят и личност от Област Сливен, организирана от Регионално управление на образованието – Сливен.

По любезната покана на организаторите, Европа Директно Сливен се включи в срещата, за да представи обучителните платформи и материали на ЕС в помощ на учителите от основните и средните училища.

 

На вниманието на участниците беше представен Къта за обучение на ЕС, където учениците могат да намерят игри, състезания и книги, които ще им помогнат да научат много неща за ЕС позабавен начин, в класната стая или вкъщи. Уебсайтът също така предлага информация за ученето и доброволческата дейност в чужбина. А учителите освен вдъхновение за планирането на уроците, могат да открият възможности за създаване на контакти с други училища и учители в целия ЕС.

 

 

За да бъде подпомогнато навлизането в новия предмет по „Гражданско образование“ за 11 клас, преподавателите могат да намерят поредица от безплатни видеоуроци по предмета, които са създадени от Представителството на Европейската комисия в България, Софийска платформа и Уча.се. Инициаторите подготвят и помагало за преподаване на темите в помощ на учителите. Материалите могат да бъдат намерени на сайта Уча.се.

 

Участниците в срещата от над 80 училища на областта получиха комплекти с печатни материали от Европа Директно – Сливен, които могат да използват в работата си с учениците: „Европа + Заедно!“, „Да открием Европа“, „Европейският съюз – същност и дейности“, „Аз и ЕС“, Карта на Европейския съюз, Пътна карта на ЕС 2020 и др.

За повече информация към обучителните материали на ЕС:

Кът за обучение

Видео уроци по „Гражданско образование“ 11 клас

Уеб-страница на Европейски парламент за образование и обучение

Служба за публикации на ЕС

Участието на Европа Директно – Сливен в срещата с учителите е част от Информационната кампания „ЕС близо до Вас“, която се провежда през цялата година и има за цел да повишава информираността на гражданите от Сливенска област относно Европейските политики и приоритети, да популяризира работата на мрежата Европа Директно и да предоставя материали, информация и съвети на различни групи от общността.

Приемаме покани за участие на тел. 0882 73 01 88
или е-мейл europedirectsliven@gmail.com.

Снимки от кампанията можете да видите на фейсбук страницата на Европа Директно – Сливен: https://www.facebook.com/pg/SlivenEuropeDirect/photos/?tab=album&album_id=1635793746597649

 

 

 

Вашият коментар

*