Кметът на Сливен Стефан Радев, неговите заместници и председателят на ОбС Димитър Митев почетоха празника Богоявление

Кметът Стефан Радев поздравява всички жителите на община Сливен с празника Богоявление – Йордановден и отправя своите пожелания за много здраве и благополучие.

Заедно с председателя на Общинския съвет Димитър Митев и своите заместници, кметът почете големия празник в храм „Свети Димитър“, където отец Евгений и свещеници отслужиха празнична света литургия.

По традиция в църквата беше поставен съд със светена вода за миряните. Вярва се, че днес водата се пречиства и придобива голяма сила.

„Богоявление е сред най-големите християнски празници – ден на смирението и на светлината. Пристъпихме прага на новата година, с нови надежди, мечти и увереност, че тя ще е по-добра от изминалата, че и този път ще се справим.

Отбелязваме един от най-светлите християнски празници и предвид обстоятелствата, отдаваме посвоему значимото на този светъл ден, уповавайки се на вярата. Нека бъдем отговорни, съпричастни, да пазим своите близки и нас самите. Да се опитаме да съхраним мира и хармонията около нас и нека вярваме, че ще дойдат по-добри и светли дни, в които без притеснения ще отбелязваме традициите и празниците заедно. На всички именици пожелавам да носят с гордост имената си! Честит празник!“, каза кметът.

 

 

 

 

Вашият коментар

*