online pharmacy

Сливен

Аварии на водопроводи в пенсионерски клубове е отстранила ремонтната група към Община Сливен

Новини - Сливен
Възникнали аварии на водопроводи в пенсионерски клубове в Сливен бяха отстранени от ремонтната група към общинска администрация. За проблемите сигнализираха в Общината председателите на клубовете. Взети са своевременни мерки за отстраняване на подредите.
 

Нова дарителска сметка за паметника на Шести артилерийски полк в Сливен

Новини - Сливен
Нова дарителска сметка е разкрита за паметника на Шести артилерийски полк в Сливен. Дарения вече може да се правят на...
 

Граждани представиха проблемите си пред общинското ръководство в Сливен

Новини - Сливен
Приемен ден на ръководството на Община Сливен се проведе в Сливен. С граждани се срещнаха заместник-кметовете Пепа Чиликова, Румен Иванов и Стефан Кондузов и секретарят Валя Радева...
 

Продължава кампанията за възстановяване на паметника на Шести артилерийски полк в Сливен

Новини - Сливен
Събраната сума за възстановяване на паметника на Шести артилерийски полк в Сливен вече е 12 099.45 лева. Това показа справка на банковата сметка към 1 февруари. Средствата са дарени в рамките на кампанията за спасяване на паметника, която Община Сливен и Инициативен комитет започнаха през миналата година. В нея се включиха десетки жители и гости на града, сред които много ученици. За увеличаване на събраната сума допринесоха...
 

Не "усвояване на евросредства", а инвестиции с конкретни резултати

Новини - Сливен
Кметът Стефан Радев определи като много важни за Сливен и общината проектите „Интегриран градски транспорт, гр. Сливен“ и „Подобряване на градската среда на Сливен“. Договорите за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ с Министерство на регионалното развитие и благоустройството - Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. бяха подписани от кмета миналата седмица.
 

Кметът Стефан Радев подписа договори за реализация на два мащабни проекта в Сливен

Новини - Сливен
Кметът на oбщина Сливен Стефан Радев днес подписа два договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ с Министерство на регионалното развитие и благоустройството - Управляващ орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Договорите са по проекти...
 

Стефан Радев: Дългосрочната ни цел е да заздравим общинските финанси

Новини - Сливен
Финансовите средства винаги са ограничени, те трябва да се изразходват разумно, като се търси ефективност във всеки направен разход. Това заяви на пресконференция на общинското ръководство кметът Стефан Радев в коментар за Бюджет 2017 на община Сливен. 
 

Богоявленски водосвет на бойното знаме в гарнизон Сливен, кметът поздрави войните

Новини - Сливен
На Йордановден на площад „Хаджи Димитър” в Сливен отец Йоан от Сливенската митрополия отслужи традиционното богоявленско освещаване на знамената на в.ф. 22220, с командир полковник Любомир Вачев, и на в.ф. 46700, с командир подполковник Румен Гочев.
 

Стотици посрещнаха Нова година на площада пред Община Сливен

Новини - Сливен
Стотици сливналии и гости на града посрещнаха Новата 2017 година на площада пред сградата на Община Сливен. Празникът „Заедно в Новогодишната нощ” започна в 11,30 с изпълнения на Ансамбъла за народни песни и танци – Сливен. 
 

Близо 200 участници в „Зимни празници - 2016” посреща село Мечкарево на втория ден на Коледа

Новини - Сливен
Кметът на Сливен Стефан Радев откри 17-тия Регионален фолклорен събор ”Зимни празници” в Мечкарево. Той поздрави присъстващите по повод светлия празник Рождество Христово.
На втория ден на Коледа село Мечкарево за 17-ти път посрещна близо 200 самодейци от 20 читалищни колективи от Сливен и близки общини, участници в регионалния фолклорен събор „Зимни празници - 2016”. 
 

Средновековна крепост „Туида“ обявява конкурс за изработване на кукерски маски

Новини - Сливен
Средновековна крепост „Туида“ обявява конкурс на тема: "Кукерски маски" за изработване на кукерски маски от различни райони на България. Конкурсът се провежда по повод обичая Сурва и съпровождащите ги маскарадни игри в България, съобщи ръководителят на туристическия обект в Сливен Мая Иванова.
Маските ще се оценяват в три категории, съобразно възрастта на децата: от 3 до 6 години, от 1 клас до 5 клас и от 6 клас до 12 клас...
 

10 км. велоалеи ще изграждат в Сливен

Новини - Сливен
10 километра велоалеи ще бъдат изградени и обособени в Сливен. Това съобщи заместник-кметът Стоян Марков по време на инициативата "Социално кафе", която се организира от Младежкия дом всеки петък. В срещата взеха участие авторът на идейния проект Мартин Койнов, представители на Колоездачен клуб "Сините камъни", младежи и любители на велосипедите.
 

Инвестиционен план за Европа: 40 милиона евро финансиране за МСП в България

Новини - Сливен
Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ) и Националният гаранционен фонд (НГФ) подписаха споразумение, с което се осигуряват допълнителни 40 милиона евро финансиране за малките и средни предприятия в България по програма COSME на Европейската комисия. Средствата се осигуряват с подкрепата на Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ), който стои в основата на Инвестиционния план за Европа (План „Юнкер“).
 

Мая Иванова: 2016 година беше предизвикателство за екипа на крепост Туида

Новини - Сливен
Интервю с Мая Иванова, ръководител на крепост Туида.
 

Арт работилница в галерия "Седем"

Новини - Сливен
Поредната арт-работилница се проведе днес в Арт-галерия "Седем". В класа "Филцови бижута" участваха малчугани на възраст между 5 и 7 години. Модератор бе Виктория Новакова, а с нейна помощ децата изработиха цветни бижута от филц - обеци и гривни, и ги украсиха с дървени мъниста. Малките таланти бяха единодушни, че изработените от тях красиви бижута ще бъдат подарък за техните майки.
 

Изложба плакати в библиотека "Сава Доброплодни"

Новини - Сливен
До 20 януари 2017 г. в централното фоайе на Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен е експонирана подбрана част от изложбата "100 години - 100 плаката" - библиотечни плакати от цял свят. Изложбата е реализирана по проект на Фондация "Деца на България" с подкрепата на Столична библиотека, НБ „Св.св. Кирил и Методий” и НДК и е част от национална кампания за за популяризиране на обществените библиотеки, библиотечното дело и публичното четене.
 

Кметът Стефан Радев: Проектобюджетът е поредната стъпка към финансова стабилност на община Сливен

Новини - Сливен
Проектобюджетът на Община Сливен за 2017 година е поредната стъпка за нормализиране на начина, по който се управляват финансите на община Сливен, поредна стъпка към финансова стабилност. Това заяви кметът Стефан Радев по време на публичното обсъждане на най-важния финансов документ на общината, което се проведе в зала „Май“. 
 

Националният доверителен екофонд ще финансира санирането на детска градина „Звездица” в Сливен

Новини - Сливен
Проект на община Сливен за саниране на сградата на Целодневна детска градина „Звездица” в кв. „ Даме Груев” получи одобрение за финансиране от Управителния съвет на Националния доверителен екофонд /НДЕФ/.
 

Сливен посреща Нова година с народни танци, баница с късмети и вино

Новини - Сливен
Общоградско веселие с участието на Ансамбъла за народни песни и танци ще се състои на 31 декември пред сградата на общината в Сливен. Събитието "Заедно в Новогодишната нощ" ще започне в 23.30 часа. 
 

Кметът Стефан Радев поздравява всички жители на общината с настъпващите празници

Новини - Сливен
Кметът Стефан Радев пожелава светли празници на всички жители на общината...
 
Още статии...
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 Следваща > Край >>

Страница 1 от 5

Още новини от RegionSliven.ORG
СливенАварии на водопроводи в пенсионерски клубове е отстранила ремонтната група към Община Сливен
10-02-2017

Възникнали аварии на водопроводи в пенсионерски клубове в Сливен бяха отстранени от ремонтната група към общинска администрация. За проблемите сигнализираха в Общината председателите на клубовете. Взети са своевременни мерки за отстраняване на подредите.


СливенСредновековна крепост „Туида“ обявява конкурс за изработване на кукерски маски
08-02-2017

Средновековна крепост „Туида“ обявява конкурс на тема: "Кукерски маски" за изработване на кукерски маски от различни райони на България. Конкурсът се провежда по повод обичая Сурва и съпровождащите ги маскарадни игри в България, съобщи ръководителят на туристическия обект в Сливен Мая Иванова.Маските ще се оценяват в три ка [ ... ]


СливенНова дарителска сметка за паметника на Шести артилерийски полк в Сливен
06-02-2017

Нова дарителска сметка е разкрита за паметника на Шести артилерийски полк в Сливен. Дарения вече може да се правят на...


Сливен10 км. велоалеи ще изграждат в Сливен
04-02-2017

10 километра велоалеи ще бъдат изградени и обособени в Сливен. Това съобщи заместник-кметът Стоян Марков по време на инициативата "Социално кафе", която се организира от Младежкия дом всеки петък. В срещата взеха участие авторът на идейния проект Мартин Койнов, представители на Колоездачен клуб "Сините камъни", младежи и любите [ ... ]


СливенГраждани представиха проблемите си пред общинското ръководство в Сливен
02-02-2017

Приемен ден на ръководството на Община Сливен се проведе в Сливен. С граждани се срещнаха заместник-кметовете Пепа Чиликова, Румен Иванов и Стефан Кондузов и секретарят Валя Радева...


СливенИнвестиционен план за Европа: 40 милиона евро финансиране за МСП в България
02-02-2017

Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ) и Националният гаранционен фонд (НГФ) подписаха споразумение, с което се осигуряват допълнителни 40 милиона евро финансиране за малките и средни предприятия в България по програма COSME на Европейската комисия. Средствата се осигуряват с подкрепата на Европейския фонд за стратегически инве [ ... ]


СливенПродължава кампанията за възстановяване на паметника на Шести артилерийски полк в Сливен
01-02-2017

Събраната сума за възстановяване на паметника на Шести артилерийски полк в Сливен вече е 12 099.45 лева. Това показа справка на банковата сметка към 1 февруари. Средствата са дарени в рамките на кампанията за спасяване на паметника, която Община Сливен и Инициативен комитет започнаха през миналата година. В нея се включиха десетки [ ... ]


СливенМая Иванова: 2016 година беше предизвикателство за екипа на крепост Туида
20-01-2017

Интервю с Мая Иванова, ръководител на крепост Туида.


СливенНе "усвояване на евросредства", а инвестиции с конкретни резултати
17-01-2017

Кметът Стефан Радев определи като много важни за Сливен и общината проектите „Интегриран градски транспорт, гр. Сливен“ и „Подобряване на градската среда на Сливен“. Договорите за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ с Министерство на регионалното развитие и благоустройството - Управляващия орган на Оперативна п [ ... ]


СливенАрт работилница в галерия "Седем"
15-01-2017

Поредната арт-работилница се проведе днес в Арт-галерия "Седем". В класа "Филцови бижута" участваха малчугани на възраст между 5 и 7 години. Модератор бе Виктория Новакова, а с нейна помощ децата изработиха цветни бижута от филц - обеци и гривни, и ги украсиха с дървени мъниста. Малките таланти бяха единодушни, че изработените от т [ ... ]


СливенКметът Стефан Радев подписа договори за реализация на два мащабни проекта в Сливен
12-01-2017

Кметът на oбщина Сливен Стефан Радев днес подписа два договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ с Министерство на регионалното развитие и благоустройството - Управляващ орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Договорите са по проекти...


СливенИзложба плакати в библиотека "Сава Доброплодни"
11-01-2017

До 20 януари 2017 г. в централното фоайе на Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен е експонирана подбрана част от изложбата "100 години - 100 плаката" - библиотечни плакати от цял свят. Изложбата е реализирана по проект на Фондация "Деца на България" с подкрепата на Столична библиотека, НБ „Св.св. Кирил и Методий” и НДК и е  [ ... ]


СливенСтефан Радев: Дългосрочната ни цел е да заздравим общинските финанси
10-01-2017

Финансовите средства винаги са ограничени, те трябва да се изразходват разумно, като се търси ефективност във всеки направен разход. Това заяви на пресконференция на общинското ръководство кметът Стефан Радев в коментар за Бюджет 2017 на община Сливен. 


СливенКметът Стефан Радев: Проектобюджетът е поредната стъпка към финансова стабилност на община Сливен
06-01-2017

Проектобюджетът на Община Сливен за 2017 година е поредната стъпка за нормализиране на начина, по който се управляват финансите на община Сливен, поредна стъпка към финансова стабилност. Това заяви кметът Стефан Радев по време на публичното обсъждане на най-важния финансов документ на общината, което се проведе в зала „Май“. 


СливенБогоявленски водосвет на бойното знаме в гарнизон Сливен, кметът поздрави войните
06-01-2017

На Йордановден на площад „Хаджи Димитър” в Сливен отец Йоан от Сливенската митрополия отслужи традиционното богоявленско освещаване на знамената на в.ф. 22220, с командир полковник Любомир Вачев, и на в.ф. 46700, с командир подполковник Румен Гочев.


СливенНационалният доверителен екофонд ще финансира санирането на детска градина „Звездица” в Сливен
04-01-2017

Проект на община Сливен за саниране на сградата на Целодневна детска градина „Звездица” в кв. „ Даме Груев” получи одобрение за финансиране от Управителния съвет на Националния доверителен екофонд /НДЕФ/.


СливенСтотици посрещнаха Нова година на площада пред Община Сливен
01-01-2017

Стотици сливналии и гости на града посрещнаха Новата 2017 година на площада пред сградата на Община Сливен. Празникът „Заедно в Новогодишната нощ” започна в 11,30 с изпълнения на Ансамбъла за народни песни и танци – Сливен. 


СливенСливен посреща Нова година с народни танци, баница с късмети и вино
29-12-2016

Общоградско веселие с участието на Ансамбъла за народни песни и танци ще се състои на 31 декември пред сградата на общината в Сливен. Събитието "Заедно в Новогодишната нощ" ще започне в 23.30 часа. 


СливенБлизо 200 участници в „Зимни празници - 2016” посреща село Мечкарево на втория ден на Коледа
26-12-2016

Кметът на Сливен Стефан Радев откри 17-тия Регионален фолклорен събор ”Зимни празници” в Мечкарево. Той поздрави присъстващите по повод светлия празник Рождество Христово.На втория ден на Коледа село Мечкарево за 17-ти път посрещна близо 200 самодейци от 20 читалищни колективи от Сливен и близки общини, участници в регионалния ф [ ... ]


СливенКметът Стефан Радев поздравява всички жители на общината с настъпващите празници
23-12-2016

Кметът Стефан Радев пожелава светли празници на всички жители на общината...


СливенКоледари от „Тракийче“ поздравиха кмета на Сливен и неговите заместници
23-12-2016

Деца от Представителен детски танцов ансамбъл „Тракийче“ към Детски комплекс – Сливен поздравиха кмета и неговите заместници с програма за предстоящите празници. Те представиха част от собствена фолклорна композиция „Децата на България“ с коледни и новогодишни елементи - коледуване и сурваки. 


СливенС коледен концерт беше открита напълно обновената концертна зала „Сливен“
22-12-2016

„Тази вечер ни събира едно дългоочаквано събитие – откриването на напълно обновената концертна зала „Сливен“. За мен е чест и удоволствие да я открия, защото изпълнихме желанието на сливенци да я завършим. Вече имаме една от най-модерните зали в България и решихме една дългогодишна сага. Това е едно богатство за нашия град. Д [ ... ]


СливенПриключи изграждането на джобове за контейнери за смет в Сливен
22-12-2016

Изграждането на джобовете за контейнери за битови отпадъци в Сливен приключи, съобщи заместник-кметът по устройство на територията и строителството Стефан Кондузов. Дейностите са част от усилията на общината за налагане на практика за разделно събиране на отпадъци, което спестява средства на общината. 


СливенИзложба „Още едно послание от древността” е открита в Сливен
21-12-2016

Директорът на Регионалния исторически музей в Сливен Николай Сираков представи изложба на артефакти, открити при археологически разкопки през 2009 година. Представени са експонати, намерени в надгробни могили в землищата на селата Трапоклово и Чинтулово. Те са реставрирани близо 7 години от Искрен Шопов и доц. Георги Мавров.


СливенНабелязват мерки за спасяване на паметника на Шести артилерийски полк в Сливен
20-12-2016

Работна среща за набелязване на мерки за спасяване на паметника на Шести артилерийски полк се състоя в кабинета на заместник-кмета на община Сливен Пепа Чиликова...


СливенРъководителят на крепост Туида: Градът под синята планина показа, че може
19-12-2016

Ръководителят на крепост Туида Мая Иванова благодари на всички, които подкрепиха обекта в надпреварата за Годишните награди в туризма за 2016 година. 


Сливен Община Сливен подари телевизор на деца от детска градина
16-12-2016

Заместник-кметът по хуманитарни дейности Пепа Чиликова изненада с подарък децата от група „Врабчета“ във филиала на детска градина „Калина“ в Сливен. Тя зарадва малчуганите с телевизор...


СливенСоциалното предприемачество – от хората за хората или как да бъдем успешни и социално отговорни?
07-12-2016

Как да стартираме успешно социално предприятие, кои са примерите за устойчив социален бизнес у нас и откъде да намерим финансова подкрепа за нашите идеи са част от въпросите, които се дискутираха в рамките на провелите се информационни срещи, организирани от Областен информационен център Сливен.Събитията се проведоха в пери [ ... ]


СливенГрейнаха светлините на коледната елха
06-12-2016

Светлините на Коледната елха на пл. „Цар Освободител“ в Сливен грейнаха на 6 декември. В тържеството се включиха децата на Сливен, със специалното участие на Крисия Тодорова. Водещи бяха Ивайло Киров /11 клас/ и десетокласничката Камелия Василева от Природо-математическата гимназия „Добри Чинтулов“, актьори от ученическия т [ ... ]


Сливен"Пътуване в Светлината и Любовта" - изложба живопис на Руска Белчева
03-12-2016

На 3 декември, 2016г., в 10.00ч., в къща "Миркович" ще бъде открита изложба живопис "Пътуване в Светлината и Любовта" на Руска Белчева.Руска Белчева - Роси е автор , чийто творчески път е доста нестандартен, сложно и интересно криволичещ в разнообразни и понякога дори разнородни на пръв поглед посоки, но те се явяват благодатните препят [ ... ]