Новини - Сливен
Кметът Стефан Радев проведе консултации с представителите на парламентарно представените политически партии, коалиции от партии и такива, които имат членове в Европейския парламент, но не са парламентарно представени, за изготвяне на предложение за състав на СИК в община Сливен за избори за президент и вицепрезидент, и национален референдум на 6 ноември 2016 година.
В срещата взеха участие представители на ПП ”ГЕРБ”, на КП “БСП лява България“, на ПП ”ДПС”, КП ”РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК”, КП „ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ“, КП ”БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА“, ПП”АТАКА” и ПП „АБВ“.
В работата на заседанието, като членове на техническия екип за организационно-техническата подготовка на изборите, участваха секретарят на общината Валя Радева, Александрина Кънева и Вера Узунова от общинската администрация.
Беше обсъден вариант за разпределение на представителите на партии и коалиции в Секционните избирателни комисии. БСП и ДПС се споразумяха за взаимни размествания на председатели в секции с номера 129 и 134, и на зам. - председатели в секции 132 и 142, 130 и 157. Общият брой на членовете на СИК в община Сливен е 1549 души. По 5 члена има в 6 СИК, в 37 са по 7 души и в 140 избирателни секции ще работят по 9 души.
Поименните списъци за СИК трябва да бъдат представени в електронен вариант до 4 октомври 2016г. в общинската администрация.
Повече информация за изборите може да намерите в специалната рубрика в официалния сайт на община Сливен на адрес: