Новини - Сливен
 
„Сливен има потенциал за развитие на туризма, защото има богато културно-историческо наследство и природни дадености“. Това заяви кметът Стефан Радев по време на дискусията „Чудесата на Сливен“, организирана от вестник „Стандарт“ като част от кампанията „Чудесата на България“.
По думите на Стефан Радев подобни форуми са важни, защото дават тласък, поле за дискусия и поставянето на цели, които да се преследват от всички. „Не е по силите на общината да се справи с трудностите, които имаме, за да развиваме Сливен като културно-исторически център. 
 
Най-сериозен е проблемът със собствеността на обектите както на минералните бани, така и Фабриката на Добри Желязков и на Карандила. На Сливенски минерални бани общината в момента е собственик само на сградата на Централната баня, на автобусната спирка, и паркинга с градинката до нея. За да говорим за някакви процедури и да привлечем сериозен инвеститор, е необходимо да поискаме терените не само от държавата, но и от различни ведомства, които ги стопанисват. На Карандила, освен стадиона, общината почти няма собственост. Там въпросът е да се изготви устройствен план, който да предвиди урбанизирана територия. Това е първата ни стъпка за решаването на проблема, иначе тази разпръсната собственост ще затруднява всички бъдещи проекти“, каза кметът .
Акцент на форума беше превръщането на сградата на Фабриката на Добри Желязков в исторически музей с експозиции за Възраждането и историята на хайдушкото движение в България.
„Говорим и за превръщането на сградата на Сливенските минерални бани в туристическа и СПА дестинация, развитието на маршрути, свързани с крепост Туида, изграждането на нов туристически маршрут между Сливен, Котел и Жеравна за популяризиране на старите български занаяти. Високо оценявам усилията на всички участници в дискусията за популяризиране на "Чудесата на Сливен". Тази кампания ни дава възможност още веднъж да представим уникалното културно – историческо наследство на града на Добри Чинтулов и Добри Желязков, на поети, бунтовници и предприемачи", коментира кметът.