Конференция Сливен 2017

Кметът на Сливен Стефан Радев приветства организаторите и участниците в националната конференция с международно участие „Сливен 2017“.Конференцията се провежда в зала „Графити“ в хотелски комплекс „Национал“.

Форумът се организира от Технически университет – София, Инженерно-педагогически факултет и Колеж – Сливен, Национално научно-техническо дружество по Теория на механизмите и машините, Съюз на учените в България – клон Сливен, Институт по механика – БАН, Институт по системно инженерство и роботика – БАН и Териториална организация на НТС – Сливен.

„За мен е чест да приветствам тук едни от най-ярките представители на научната мисъл. Поздравявам организаторите за събитието, което дава възможност за обмяна на контакти, идеи и опит в името на науката, на която всички разчитаме и дължим прогреса и растежа, който имаме днес. Пожелавам ви на добър час и добре дошли отново в Сливен“, каза в приветствието си кметът по време на официалното откриване на проявата.

Националната конференция с международно участие „Сливен 2017“ продължава и утре. Очаква се да бъдат представени над 100 доклада и добри практики в седем основни направления – Машинна механика и транспорт; Машиностроителна техника и технологии; Механика на флуидите, топло- и масопренасяне; Електротехника, електроника и автоматика; Технологии, техника и дизайн на текстила и облеклото; Математика, физика и химия и Педагогика и мениджмънт.
Семинарът се провежда от 1993 година. Негов основоположник е проф. д-р Пенка Генова. През годините форумът се утвърждава като предпочитана среща на учени от различни възрасти и с различни научни интереси. Разширява се и международното участие с гости от Франция, Русия, Италия, Турция, Виетнам, Ирак, Гърция и др.

Още: на страницата на Национална конференция с международно участие – Сливен 2017

 


Посетете още: