Стартира предприятие „Озеленяване“

Веселина Казакова, ръководител на Общинско предприятие по озеленяване

Успешно стартира дейността на Общинското предприятие „Озеленяване“ в Сливен, съобщи изпълняващият длъжността директор Веселина Казакова. Първият работен ден започна с косене на площите от източния вход на Сливен, почистване на отпадъци по улиците в централна градска част и парк „Юнак“. Поливането на площите е съобразено с метеорологичната обстановка. На 4 юли дейностите в тези райони продължават. Направена е организация на работа, съвместно с фирмата за чистота. Поетапно дейностите ще продължат по квартали и детски площадки.

Припомняме, че решението за създаване на общинското предприятие беше взето от Общинския съвет, след като общината предприе стъпки за прекратяване на двата договора, сключени с частна фирма на обща стойност над 10 млн. лв.

Кметът на Сливен Стефан Радев изрази съжаление, че промяната се случва в най-активния сезон, но периодът е първия възможен, в който Общината може да навакса и да разплати огромните задължения към фирмата.

„Това няма как да не се отрази на качеството на услугата. Фирмата постепенно намалява оборотите, готвейки да се изтегли от общината. В същото време заради големите и натрупани задължения, които имахме към нея, от там претендираха, че не могат да продължат да финансират дейността си. По-добре да изтърпим някакви несгоди сега, за сметка на качествена промяна в бъдеще“, допълни Стефан Радев.


Посетете още: