Приказка за Италия в „Европа Директно“

Приказка за Италия в Европа Директно - Сливен

Летните занимания „Приказно лято 2017”, организирани от информационен център „Европа Директно – Сливен” и „Обществен дарителски фонд-Сливен”, продължиха и тази седмица. В тях участват деца на възраст 1-4 клас. Всеки вторник в европейския информационен център се провеждат тематични занимания на чаша чай. Второто занимание беше посветено на Италия.

Децата научиха любопитни факти за държавата: че има най-странната форма в цяла Европа, защото прилича на ботуш; че там стават най-много земетресения на целия континент, че е страната с най-много исторически обекти в света и др. Разбраха откъде идва името на Италия, на какво е символ Капитолийската вълчица и защо наричат Рим „Вечният град”.

След това направиха виртуална разходка из най-интересните забележителности на красивата страна и разгледаха Колизеума, фонтана Ди Треви, Ватикана, Помпей, Венеция, наклонената кула в Пиза и др. Научиха много за вулканите Етна и Везувий, както и за пораженията, които изригванията им нанасят върху близките населени места и хората. С любопитство научиха, че Пинокио е създаден от италиански детски писател и че най-известната пица в света – „Маргарита”, е кръстена на кралица.

По време на заниманието децата оцветиха в книжка знамето на Италия и попълниха името на нейната столица в специален ребус. Решиха сами и кръстословица, част от думите в която бяха свързани с Италия. А накрая с огромен интерес поиграха на „Намери думите”. След края на сериозните занимания малчуганите похапнаха вкусна италианска пица.


Европа Директно Сливен
тел. (044) 622 141, (044) 411 832
E-mail: europedirectsliven@gmail.com; www.europedirect-sliven.eu


 

Съфинансирано от Европейския съюз

 


 

Посетете още: