Военни информираха кмета за SABER GUARDIAN 2017

Кметът на Сливен Стефан Радев прие днес в кабинета си серж. Рицема от екип на граждански дейности към Полигон „Ново село”и капитан Милен Раданов, командир на Рота заражданско – военно сътрудничество на Българската армия.

Българските и американски военни запознаха кмета с провеждащото се на учебен полигон „Ново село” съвместно военно учение „SABER GUARDIAN 2017”, което се реализира по плана за тренировки и учения на НАТО през юли. То се осъществява на територията на Унгария, Румъния и България, с участието на повече от 25 000 военнослужещи от общо 23 държави членки и партньори на Алианса.

Целта на срещата бе да се създадат и контакти, които да бъдат от взаимна полза за двете страни, да водят до запазване на спокойствието и сигурността на сливенските граждани.

Кметът на Сливен изтъкна, че се поддържа добра връзка с Министерството на отбраната и полигон Ново село. „Гражданите на Сливен винаги са информирани за учения, които се провеждат там. Освен това, добър отзвук сред населението има и реализирането на социалните проекти от страна на американските военни, посочи Радев.

На 20 юли България ще бъде домакин на Деня за високопоставени гости и медии на съвместното учение „SABER GUARDIAN 2017”. Кметът на Сливен получи покана да бъде гост


Посетете още: