Залата на Станка Златева готова за Димитровден

Новата спортна зала на многократната европейска и световна шампионка Станка Златева ще бъде открита на празника на Сливен, Димитровден. Това обяви в Сливен министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който заедно с кмета Стефан Радев се запозна на място с изграждането на спортното съоръжение. Утре обектът ще получи Акт 15. Предстои приключване на строителната дейност и въвеждането на сградата в експлоатация.

„Залата много бързо беше вдигната. На 1 март направихме първа копка, а сега виждам много добър резултат. Очакваме официалното откриване да бъде на Димитровден. Много съм доволен, че това е първата специализирана зала за борба, която правим в България“, каза министър Кралев.

Кметът на Сливен Стефан Радев заяви, че инвестициите в спорта са много важни, заради резултатите в дългосрочен план. „Радвам се, че се работи в тази посока и се случват добри неща, които години наред не са се случвали, включително и за нашия град. Благодарен съм на министър Кралев за това, че всичко, за което сме говорили, се реализира“, каза Радев.

„Залата става уникална и много красива. Нямам търпение да приключи строителството и да започнат тренировките. Надявам се да има шампиони“, каза Станка Златева.

Предстои полагането на саморазливна подова замазка, поставянето на врати, гранитогрес и боя. Залата се намира в парк „Юнак“ и е изградена в кратък срок на обща застроена площ от 1 250 кв. м. Теренът е предоставен безвъзмездно от Община Сливен.

Министерството на младежта и спорта отпусна 631 хиляди лева за изграждането на първия етап на залата по проект на клуба на Станка Златева. Съоръжението ще се използва основно за тренировъчна дейност по борба. Наред с това могат да се организират състезания, семинари и спортни срещи. В залата ще има два тепиха със зона за изчакващи спортисти и треньорска ложа, съблекални, складови помещения, офиси и санитарни възли.


Посетете още: