Томбола от кампанията „Стани приятел на Сливен

Кампанията „Стани приятел на Сливен” набира все по-голяма популярност сред туристите. Първите победители в томболата на кампанията ще бъдат определени на 26 октомври – Димитровден, когато се отбелязва празникът на Сливен. Вече са получени копия на печатите от картите на туристи, които са посетили всички включени обекти – Регионален исторически музей, Къща-музей „Хаджи Димитър”, Къща-музей „Сливенски бит”, Антична крепост Туида, Художествена галерия „Димитър Добрович”, Къща „„Миркович”, Зала „Сирак Скитник”, Къща-музей „Добри Чинтулов”, Музей на текстилната индустрия и туристически информационен център на ПП „Сините камъни”.

След 26 октомври кампанията ще се рестартира и тези, които все още не са събрали всички печати, ще продължат своето участие до 26.10.2018 г.

Рестартирането на кампанията ежегодно без определен краен срок, ще даде възможност на повече хора да участват в нея, да посещават културно-историческите забележителности на града и да станат приятели на Сливен.

Кметът Стефан Радев обяви началото на кампанията „Стани приятел на Сливен“ през октомври 2016 г. Инициативата е част от дейностите, които Община Сливен осъществява с цел развитие на туризма в града и региона. Основната й цел е повишаване на посещаемостта на културно-историческите забележителности в града, увеличаване на приходите, популяризиране на възможностите за културно-исторически туризъм и привличане на повече туристи в Сливен. Картите за събиране на печати са с уникален номер, всеки от десетте обекта разполага с тях, и се предоставят безплатно на туристите.


Посетете още: