Патронен празник на ППМГ „Добри Чинтулов“

ППМГ „Добри Чинтулов“ отбеляза своя патронен празник. В градинката пред сградата на училището беше засадено дръвче, отгледано от семена на Стария бряст. Магдалена Данчева от бригада „Нова градина“ дари 3 пейки, които ще бъдат монтирани в градинката. Тя е оформена по идея на гимназията и получи подкрепата на Община Сливен, Общинско предприятие „Озеленяване“, ДГС – Сливен, ВиК – Сливен, фондация „Старият бряст“, фирма „Билдинг“ и Обществения съвет към гимназията.
Община Сливен получи благодарствен адрес за подкрепата, оказана на инициативата на училището. Той беше връчен на заместник- кмета Пепа Чиликова. Благодарствен адрес получи и директорът на ОП „Озеленяване“ Веселина Казакова, както и представители на останалите организации.
Празникът на училището продължи с поднасяне на цветя пред къща-музей на Добри Чинтулов, пред паметника на Добри Чинтулов до църквата „Св. Димитър“ и пред бюста на Добри Чинтулов от композицията на паметника на Хаджи Димитър. В програмата за патронния празник е и парад на животните, състезание на „Клуб на знаещите“ и литературно четене. Празничната програма ще завърши с тържествен концерт в зала „Сливен“ днес от 17 ч..


23Посетете още: