Регионално ученическо състезание Евроскола за Сливенска и Ямболска области: Резултати

На 12 януари 2019 г., в зала „Май“ в Община Сливен се проведе регионалното състезание #Евроскола за средношколци от Сливенска и Ямболска области. Събитието се организира от Европейския парламент с любезното домакинство на Община Сливен.

Общо 9 отбора от средни училища  от Сливенска и Ямболска области, мериха сили в познанията си относно ЕС, умения да говорят пред публика, да изразяват лично мнение по въпроси на журито, както и да представят темата си на един от трите работни европейски езика (английски, френски, немски).

Отборите бяха оценявани от жури в състав: Владимир Уручев – евродепутат; Теодор Стойчев – ръководител на Бюрото на ЕП в България и Нено Ненов – акредитиран сътрудник на евродепутата Ева Майдел. Заместник-кметът на Община Сливен – Стоян Марков,  участниците и изтегли жребия с поредността на представяне на отборите.

Всички ученици се представиха достойно, а като изненада за тях журито предостави шанс не на едно, а на пет от общо 9-те училища да пътуват до Страсбург. В периода март-май 2019 г., всяко от тях ще може да заведе 24 ученика и 2ма учители в Европейския парламент, където ще имат шанс за един ден да влязат в ролята на евродепутати заедно със свои връстници от цяла Европа.

 

 

Победителите в регионалното състезание Евроскола, проведено на 12.01.2019 г. са:

  1. ППМГ „Добри Чинтулов“ – Сливен
  2. ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ – Сливен
  3. СУ „П.К.Яворов“ – Стралджа
  4. ПМГ „Атанас Радев“ – Ямбол
  5. ПГИ „Г.С.Раковски“ – Ямбол

Честито на всички и им пожелаваме интересно и ползотворно пътуване до Страсбург!