Мандат в полза на гражданите на Сливен! Кметът на Сливен Стефан Радев: Приключваме един успешен мандат.

Приключваме един успешен мандат. Община Сливен е много по-силна, отколкото беше преди четири години и перспективите за развитие са много добри, отчита кметът Стефан Радев.

– Да не забравиш за момент хората, човешките съдби зад всеки казус – това не е лесно, особено когато поемеш управлението на най-задлъжнялата община в България.

– Преди четири години спечелихме доверието на сливналии, обещавайки инвестиции, доходи и растеж.

Влязохме в Общината и заварихме повече от 20 000 000 лв. просрочени задължения (без да броим, неотчетените към онзи момент и съдебните претенции). Тогава финансовото стабилизиране и оздравяване стана приоритет. Без да вдигнем Общината на крака, нямаше да можем да подобрим живота на сливналии.

– Работихме усърдно и вече няма просрочени задължения, няма неотчетени такива, няма висящи съдебни претенции. – Спестихме пари, които иначе всички граждани трябваше да платим.

– Наваксваме със санирането и обновяваме транспорта и градската среда.

– Всички предвидени за саниране блокове са или готови или в процес на изпълнение, автобусният парк е изцяло подменен, факт са и проектите по поречието на река Асеновска и в кв. „Република“.

– Заради доброто взаимодействие с правителството и усилията, положени от екипа ни, вече са готови два проекта, за които Сливен говори от десетилетия.

– Радостни сме, че новото кръстовище „Розова градина“ и пробивът „Раковски/Антим I“ са факт.

– Надграждаме и продължаваме добрите практики.

– Плащаме наследените дългове и продължаваме да променяме Сливен.
Целта е една – да осигурим по-добър живот за хората. Вярваме, че Сливен не са само сградите и улиците, а всички човешки съдби.

С гордост представям основните моменти от работата на екипа ни през изминалия мандат.

Стефан Радев
септември 2019

Вашият коментар

*