Кметът на община Нова Загора, съветниците и кметовете на селата официално встъпиха в длъжност

Кметът на община Нова Загора, съветниците и кметовете на селата официално встъпиха в длъжност, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.


Областният управител Чавдар Божурски е свикал първото заседание на новия общински съвет в Нова Загора днес. Тържественият ритуал в заседателната зала на общинския съвет е бил открит с националния химн и химна на ЕС. Чавдар Божурски е връчил удостоворението на Николай Грозев, който започва четвъртия си поред мандат като кмет на общината. Грозев, кметовете на селата и общинските съветници са положили клетва и подписали клетвени декларации.

Първото заседание на общинския съвет е било открито и ръководено от най-възрастния съветник – Маргарит Тодоров, бивш зам.кмет. С тайно гласуване е бил избран председателят на местния парламент Георги Николов, който и в предходния мандат е заемал този пост.

Общо 29 са съветниците в община Нова Загора. 18 от тях са представители на ГЕРБ, 6 – на БСП, по двама – на ДПС и „Демократична България – Обединение“, един съветник има „Атака“.