По-строги мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса в Котел

В Община Котел влизат в сила още по-строги мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса.

Кметът Коста Каранашев издаде заповед, с която променя действащия вечерен час за непълнолетни лица без придружител и го определя на 19.00 часа.

Да се извършва дезинфекция с хлоров разтвор на улиците в град Котел и селата с голям човекопоток.

Забранява се групирането на хора по улиците. Препоръчва се излизане от жилищата само при крайна необходимост.

Препоръчва се  да се ограничи преминаването на стада животни по улиците на селата при изкарването и довеждането им от паша. Преминаването  на стада животни по улиците се допуска, само когато няма друг вариант за тяхното придвижване при изкарването и довеждането им от паша. Определените  улици, по които се изкарват и довеждат животните от паша да се дезинфектират.

Преустановяват се детските и женски консултации, профилактичните прегледи и имунизации, както и свижданията във всички лечебни заведения;

Открива се горещ телефон – 0453 / 4 – 23 – 36 за подаване на сигнали за струпване на хора и работещи заведения, които са посочени  в заповедта на министъра на здравеопазването.

Открива се горещ телефон за гр.Котел – 0894443518 за подаване на заявки от възрастни, самотноживеещи и трудноподвижни хора за закупуване на лекарства и продукти от първа необходимост. За селата, заявки за подпомагане се подават в кметствата.

Сформират се екипи от служители на Община Котел и РУ – Полиция Котел за проверка на карантинираните лица по отношение на спазване на ограниченията на карантината за град Котел, село Ябланово и село Градец.

Кметовете на населени места да подават сигнал за завърналите се лица от чужбина, подлежащи на карантина, на началника на РУ – Полиция Котел – Борислав Гинев.

Вашият коментар

*