ДЕВИЗЪТ „ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ“ И БЪДЕЩЕТО НА ЕДИН ПЕШЕХОДЕН МОСТ

Този репортаж е поредното доказателство за успеха на мисия, в която се обединяват институции, бизнес и граждани.

Всички знаем девиза „Съединението прави силата“, който след освобождението е поставен на първите български монети, а по-късно над парадния вход на Народното събрание и герба на България. „Съединението прави силата“ са думи които карат всеки човек да се замисли. Тези думи имат точно определено място в човешкото съзнание. Още преди над 1300 години българския хан Кубрат завещава на синовете си, че когато са заедно, един до друг – ще са непобедими. Съединението прави силата е национален девиз (мото) не само на България, но и на много други страни и области по земното кълбо.

В днешно време сме свидетели на много добри дела в полза на обществото водени от този девиз, както и от неговата съвременна версия „Заедно можем повече“. Репортерите на Телевизия 999, Ямбол ни показват точно такава история в град Сливен, където като доказателство за девиза „Заедно можем повече“, са обединени в обща мисия граждани, бизнес и институции. Целта на мисията е обновяването на рушащия се стар пешеходен мост над река Новоселска(ул. Й.Щросмайер).

По инициатива на държавната фирма Напоителни системи – клон Средна Тунджа(на която Община Сливен е възложила почистване коритото на реката) с доброволен труд и дарения в мисията се включват младите художници от Национална художествена гимназия „Димитър Добрович“, фирми за строителни материали, бои и осветление, граждани и служители на фирми.

Първите резултати от общото дело са на лице и пешеходен мост над река Новоселска вече изглежда като нов. Предстои да бъде украсен и осветен. Мостът се превръща се в поредното уникално място в град Сливен. В градът под Сините камъни се случват добри неща и е време да отворим сърцата и очите си за да ги видим, да бъдем добри и съпричастни и най-вече да опазваме създаденото.

 

Източник:  Radio 999. Позоваването на източника е задължително.

Вашият коментар

*