Медали и купи – за победителите в „Ученически игри 2022-2023“ в община Сливен

Кметът Стефан Радев и директорът на Центъра за подкрепа за личностното развитие – Детски комплекс-Сливен Христо Котов наградиха победителите в „Ученически игри 2022-2023“. Бяха връчени 600 медала и 90 купи. Носителите на отличията са класирани за участие в регионалните и републикански състезания.

Стефан Радев поздрави всички участници в ученическите игри за добрия пример, който дават на съучениците си. „Спортът за подрастващи е последователна политика на Община Сливен. Спортът е здраве. Спортът е изграждане на характер и дисциплина. Това са ценности, които искаме да възпитаваме и виждаме в подрастващите. Поздравявам ви за успехите, които имате и знам, че са плод на много труд и усилия. Искам да поздравя и всички треньори и учители за всеотдайната им работа да имате добри постижения и да обичате спорта“, каза кметът.

Директорът на Детския комплекс Христо Котов благодари на Община Сливен за подкрепата и пожела успех на сливенските отбори, които ще продължат да се състезават на регионално и републиканско ниво.

Осем са видовете спорт, в които се състезаваха сливенските ученици. Това са футбол, шах, лека атлетика, бадминтон, волейбол, баскетбол, хандбал и тенис на маса. 1500 деца, разпределени в три възрастови групи – 5-7 клас, 8-10 кл. и 11-12 клас мериха сили в отделните дисциплини.

Ученици от 14 сливенски училища са класирани за републиканските състезания, които приключват на 26 юни. На републиканското по шахмат ще участват ученици от ППМГ „Добри Чинтулов“. На тенис на маса отборите на ОУ „Юрий Гагарин“, НХГ „Димитър Добрович“ и ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“. За републиканското състезание по бадминтон заминават два отбора от ОУ „Братя Миладинови“ и един от ПГХТ „Акад. Неделчо Неделчев“. Девойките и юношите от ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ ще се включат в лекоатлетическата надпревара.

Хандбалистите на ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“ ще играят в Хасково. Момичетата от СУ „Пейо Яворов“ ще участват в баскетболните игри. На републиканско състезание по волейбол заминават два отбора от ОУ „Д-р Иван Селимински“ и по един от ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ и ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“. Републиканските финали по футбол ще се проведат в Сливен. Ще участват ученици от ППМГ „Добри Чинтулов“.

 

Вашият коментар

*