Световноизвестна оперна певица Татяна Шиварова представи на 18 май концерта „Светът в музика“.

Световноизвестна оперна певица Татяна Шиварова представи на 18 май пред сливенска публика концерта „Светът в музика“. На сцената Шиварова си партнира с Фабио Армилиато – един от най-известните и разпознаваеми тенори в интернационалния оперен свят в продължение на повече от три десетилетия.

Гост в концертната стратегия на вечерта бе още брачният партньор на певицата, пианистът и диригент Марцио Фуллин.

Музикалното събитие е част от програмата на Община Сливен „Майски дни на културата“.

Броени часове преди днешния концерт на родна сцена, световноизвестната оперна певица Татяна Шиварова се срещна с кмета Стефан Радев. Тя бе в компанията на съпруга си пианистът и диригент Марцио Фуллин и на тенора Фабио Армилиато. На срещата с кмета присъства и зам.-кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова.

Татяна Шиварова завършва Гимназия по френски език в Сливен, където е „открита” за оперното пеене (в VIII кл.) от големия музикален педагог и диригент, маестро Методий Григоров. Рано се открояват изпълнителските й умения и на конкурсите за млади пианисти в Бургас и родния й град, а в студентските години – в Националния конкурс за инструменталисти и певци „Светослав Обретенов” (Провадия). Музикалното си образование придобива в Българската държавна консерватория (в класа на проф. Сима Иванова).

От 1985 г., след наградата от Международния конкурс за оперни певци в Швейцария, започва пътят на певицата за завоюване по света на високите върхове в изкуството на оперното пеене.

 

Вашият коментар

*