СТАРТИРА 91-И ТВОРЧЕСКИ СЕЗОН НА СЛИВЕНСКИЯ СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР

Новият, 91-и творчески сезон на сливенския Симфоничен Оркестър, ще предложи на публиката най-висококачествените културни събития в региона.

Предстоящият на 23 ноември концерт в зала „Сливен“ е посветен на белгийската музика и обещава една незабравима вечер на музикално великолепие с гениалните произведения на двама изключителни композитори – Гийом Лекьо и Йозеф Йонген. Началото е от 18.30 ч.

Лекьо оставя след себе си забележително творчество въпреки трагично краткия си живот (24 г.). Неговата Соната за цигулка и пиано, е скъпоценен камък, който демонстрира необятния му талант. Композирана през 1892 г., тя е известна със своята емоционална дълбочина и трогателни мелодии.

На сцената на зала „Сливен” ще бъде и българската премиера на Триото за цигулка, виолончело и пиано оп. 10 от Йозеф Йонген, друг влиятелен белгийски композитор с уникален и завладяващ музикален изказ.

Публиката ще чуе двете брилянтни композиции в изпълнение на трима водещи и обичани от сливенската публика български изпълнители – Атанас Кръстев (виолончело), Кремена Оксенкруг (цигулка) и Мартина Табакова (пиано).

С програмата предстои да бъде записан и издаден албум през 2024 г.

Билети: онлайн – на epaygo.bg, в касите на EasyPay и на касата на зала „Сливен“.

Симфоничен oркестър Сливен:
https://slivensymphonyorchestra.com/събития/

#slivensymphony  #zalasliven  #regionslivenorg

 

Вашият коментар

*