Противодействие на тероризма

Мерки за противодействие на тероризма трябва да бъдат изготвени до 23 февруари от училища, детски градини, читалища и други институции , съгласно Наредба на МВР – Държавна агенция „Национална сигурност“ от септември 2017 година. Това стана ясно по време на среща в зала „Май“, на която присъстваха директорът на Териториална дирекция на ДАНС в Сливен Николай Чиликов, директори на детски градини, представители на училища, читалища и културни институти в общината. Мерките ще бъдат приложени към Плана на Община Сливен за противодействие на тероризма, който беше гласуван на заседанието на Общинския съвет от 25 януари тази година.
На всеки шест месеца Областна дирекция на МВР ще извършва проверки за изпълнението на мерките. Николай Чиликов разясни основните положение на Закона за противодействие на тероризма и даде препоръки за изготвянето на мерките. Според него, е важно хората да бъдат подготвени и да знаят как да реагират при подобен род действия.
Началникът на отдел „Сигурност и управление при кризи“ инж. Снежана Кънева изрази готовността на Общината да съдейства при изготвянето на мерките и тяхното практическо прилагане.


Посетете още: