Кметът на Сливен Стефан Радев за проекта за най-голямата индустриална зона

Индустриална зона „Сливен и Ямбол“ – първото съвместно дългосрочно партньорство за развитие на региона Направени са 10-те най-важните важни стъпки от страна на Община Сливен за създаване на обща икономическа зона с Ямбол.

1. Изработен е общ устройствен план на Общината в който бъдещата зоната на територията на Община Сливен е маркирана.

2. Община Сливен има действаща наредба за насърчаване на инвеститори клас В.

3. Изработен е ПУП на Индустриален парк „Бършен“ с площ от 2600 дка..

4. Сключен е меморандум за сътрудничество между Община Сливен и Националната компания Индустриални зони.

5. Сключен е меморандум за сътрудничество между Община Сливен и Българската агенция за инвестиции. 6. Изработен е общ бизнес каталог за инвеститори „Инвестиционна дестинация Сливен и Ямбол“.

7. Изработена е комуникационна стратегия за популяризиране на бизнес каталога и инвестиционната дестинация Сливен и Ямбол.

8. Проведен е първия по рода си икономически форум в Сливен с международно участие на който беше предствен бизнес каталог за инвеститори.

9. МРРБ и АПИ стартираха стъпките необходими за направата на проучване и проектиране на четирилентов път между Сливен и Ямбол.

10. Общините, Обласните управи и организациите представлящи бизнеса в региона Сливен – Ямбол си партнират в общата цел за създаване на обща икономическа зона.

Зоната ще залегне в новия план за регионално развитие.

Стефан Радев – кмет на Сливен беше гост в предаването на Българската национална телевизия „Бизнес.БГ“.

Представени бяха проекта за обща икономическа зона между Сливен и Ямбол, стъпките за разширяване на пътя между двата града, който има голямо икономическо и комуникационно значение за бъдещата зона и развитието на двата областни града. Настоящото и бъдещо развитие на град Сливен в полза на гражданите и техните желания.

Предаването може да бъде видяно на  сайта на на Българската национална телевизия.