Часът на Земята 2018

Община Сливен се присъединява към глобалната инициатива „Часът на Земята“. По този повод от 20.30 до 21.30 часа на 24 март 2018 г. ще бъде загасено художественото осветление на Късноантичната и средновековна крепост „Туида“ и на сградите на Община Сливен, Художествена галерия „Димитър Добрович“, Художествена гимназия „Димитър Добрович“, Съдебна палата, Административен съд- Сливен, Куклен театър – Сливен и ППМГ „Добри Чинтулов“.
Организатор на „Часът на Земята“ е международната природозащитна организация WWF. За пръв път инициативата се осъществява през 2007 г. в Австралия, когато в рамките на един час са притъмнени знакови сгради и културни паметници. Така хората изразяват воля за справяне с климатичните промени и проблемите на околната среда. За няколко години „Часът на Земята“ увеличава своите привърженици, като присъединилите се държави се вече над 170, а градовете – над 7 хиляди, припомнят организаторите.
У нас „Часът на Земята“ се провежда от 2009 г. През 2017 г. в инициативата се включиха 110 града, а също така и институции, бизнеса, медии. Тази година темата на кампанията е „Свържи се с природата“.


Посетете още: