Възможностите за младите хора в Сливен, Бидгошч и Ниш бяха представени на международна среща

Младежка среща-дебат „Обединена Европа – сигурност, солидарност, стабилност“ се проведе в зала Май. Форумът е част от проявите на тридневната Международна среща между Сливен, Бидгошч /Полша/ и Ниш /Сърбия/. Заместник-кметът Стоян Марков поздрави присъстващите от името на кмета Стефан Радев и изрази увереност, че срещата е само началото на едно бъдещо добро партньорство.

По време на форума бяха споделени добри практики и идеи в областта на младежките дейности и спорта и се обсъдиха възможности за партньорства между представителите на трите града.

Символични домакини на срещата бяха Технически университет – филиал Сливен и Младежки дом-Сливен, които представиха своята дейност.

Международната среща ще продължи и в сряда – 11 септември, когато от 11 часа ще започне Икономически форум „Бъдещето на Европа – заетост, растеж и инвестиране – заедно можем повече“. Пред бизнеса ще бъдат представени възможностите за инвестиции в Сливен, Бидгошч и Ниш. По-рано днес се обсъдиха възможностите за взаимодействие в областта на културата, образованието и туризма.

Вашият коментар

*