Стартира ремонът на тролейбусната контактна мрежа в град Сливен

Днес стартира ремонът на тролейбусната контактна мрежа в град Сливен Ремонта се финансира със средства предоставени по проект на Община Сливен от ОП „Околна среда 2014-2020“.

Контактната мрежа на тролейбусите в Сливен, не е основно ремонтирана от създаването й преди 35 години. Ремонтът е част от проекта на Община Сливен за закупуване на четири електробуса и шест нови тролейбуса, които ще заменят най-остарелите превозни средства в обществения транспорт в града. Стефан Радев – кмет на Сливен:

С този проект надграждаме всичко, което правим за осъвременяване на автопарка на „Пътнически превози“ с цел повишаване чистотата на въздуха и значително намаляване на вредните емисии. От друга страна осигуряваме по-ефективен, по-бърз и енергоспестяващ обществен транспорт и комфортни условия за гражданите.

Ето какво казахме днес пред журналисти със зам.-кмета Стоян Марков, който е ръководител на проекта, Енчо Петров – директор на“Пътнически превози“ и Петър Терев – управител на фирмата-изпълнител на ремонта:

 

Вашият коментар

*