Община Сливен организира онлайн обществено обсъждане на План за устойчива градска мобилност (ПУМГ) за периода 2022-2030 г.

Община Сливен организира онлайн обществено представяне и обсъждане на План за устойчива градска мобилност (ПУМГ) за периода 2022-2030 г. Събитието е насрочено за 9 март от 11 ч.

Изготвеният План за устойчива градска мобилност на Община Сливен е с хоризонт до 2030 година. Той представлява стратегически документ, предназначен да задоволи нуждите от мобилност на хората и бизнеса в градовете и техните околности за по-добро качество на живот, в т.ч., достъп до работни места и услуги за всички; подобряване на безопасността; намаляване на замърсяванията, парниковия ефект и консумацията на енергия; подобряване качеството на транспортиране на хора и стоки; повишаване цялостното качество на градската среда.

Визията на Плана за устойчива градска мобилност на Сливен е формулирана на основата на анализа на настоящата ситуация и постигането на стратегическите изисквания на европейските и национални политики за градската мобилност. Тя има дългосрочен характер и надхвърля срока на действие на плана. Амбицията на плана е: Развитие на устойчива мобилност в градските зони и прилежащите населени места на Сливен, която е: екологосъбразна и енергийноефективна; осигуряваща разнообразен и удобен транспорт; технологична и иновативна; безопасна и сигурна; в интерес на местната общност; осигуряваща достъпност и интегрираност; стимулираща растежа на местната икономика; подобряваща качеството на градската среда; превръщаща Сливен в достъпен, свързан и интелигентен град.

С оглед спазване на противоепидемичните мерки и строгите изисквания при организиране на мероприятия на закрито, Община Сливен организира дистанционно онлайн обществено обсъждане на Плана за устойчива градска мобилност на общината.

Дистанционното онлайн обсъждане ще стане чрез приложението за видеоконференции – Google Meet: meet.google.com/anv-myjw-mtj

Всички желаещи да участват в онлайн обсъждането е необходимо предварително (поне два часа преди сесията), да инсталират приложението или да направят своята заявка по ел. поща.

За всички които нямат възможност да присъстват на онлайн обсъждането могат да разгледат направения вариант на План за устойчива градска мобилност на Община Сливен и да изпратят своите препоръки и забележки до 30.03.2022 г. по ел.поща.

С цел запознаване на всички заинтересовани страни с плана и получаване на обратна връзка, той е публикуван на сайта на Община Сливен в секция Администрация / Административни актове/ Стратегии, планове и програми / Планове / План за устойчива градска мобилност (ПУМГ) за периода 2022-2030 г.

За повече информация, предложения и заявки можете да пишете на ел.поща:

piro.sliven@gmail.com или да позвъните на телефон: 044/ 611 253.

Вашият коментар

*